Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Zöld hullámot szeretne a belvárosi független képviselőjelölt

- Advertisement -

Horváth Sándor egy zöld, innovatív, biztonságos és könnyen élhető, európai értékeket képviselő Kecskemétért szeretne dolgozni.

Független jelöltként indul a belvárosban, a 8-as választókörzetben. Egykori békefenntartó, rendészeti szakember, jelenleg az egyik legnagyobb magyarországi segélyszervezet biztonsági főnöke. Soha nem volt semmilyen pártnak a tagja. Meggyőződése, hogy a belvárosban felmerülő és megoldásra váró problémák, fejlesztések nem pártpolitikai, hanem elsősorban szakmai kérdések.  Átfogó célja a választókerületben élő emberek életminőségének és biztonságának növelése.

Horváth Sándor családjával hatodik éve lett belvárosi, és úgy érzi, most jött el az a pillanat az életében, amikor az életútja során összegyűjtött tapasztalatait másokkal is szeretné megosztani, s készen áll tenni a lakóközösségért. Az állampolgári ajánlásokat külső segítség nélkül személyesen gyűjtötte, így alkalma volt találkozni és beszélgetni a választókerületben élőkkel, meghallgatta a megoldásra váró problémákat, s ez a tanulság tovább építette programját.

A jelölt általános célként fogalmazza meg a belvárost terhelő gépjárműforgalom, zaj és környezeti terhelés csökkentését. Véleménye szerint az első és legfontosabb a gyalogosok biztonsága azért, hogy „Ne legyen több áldozat!” Ennek érdekében a gyalogos átkelőhelyeket biztonságosabbá kell tenni!

A forgalom, a zaj és a környezeti terhelés csökkentését – a város többi kerületével egyeztetve – egy egységes közlekedésfejlesztési koncepció mentén, szakember(ek) bevonásával képzelem el – mondja Horváth Sándor. – Ugyanakkor ettől függetlenül, illetve ezzel párhuzamosan szükség van a belvárosi körúton elhelyezkedő gyalogos átkelőhelyek racionalizálására, azaz annak felmérésére, hogy szükséges-e az összes gyalogos átkelőhely, vannak-e kettőződések, mekkora a gyalogos forgalom nagysága az egyes átkelőhelyeken. A szükséges számú átkelőhelyeket azonban jelzőlámpával, illetve intelligens átkelőhely, „okos zebra” kialakításával biztonságosabbá kell tenni. Ezzel a megoldással nem csak a gyalogosok nyernek, hanem az autósok is, hiszen így létrejöhet a „zöld hullám” a körúton.

Meggyőződése az, hogy a „zöld hullám” szlogen egy másik olvasata a városban történő összes, a jövőben bekövetkező fejlesztésre vonatkozik. Ennek lényege, hogy az egyes beruházások kapcsán mindig érvényesüljenek a környezetvédelmi szempontok. A zöld gondolatsorhoz tartozik az a feladat is, amely a közparkok és játszóterek bővítéséről szól: faültetésről, a zöld felületek növeléséről, valamint a meglévő parkok, játszóterek és szökőkutak állagmegóvásáról.

Hogyan? Ugyancsak szakember(ek) bevonásával kell felmérni a belvárosban található meglévő zöldfelületeket, illetve az új játszóterek kialakításának lehetőségét – folytatta a jelölt. – A meglévő és az új játszótereket meg kell óvni a vandalizmustól! Sajnos vannak, akik nem becsülik meg a kiépített területet és – főként az éjszakai órákban ­– nem rendeltetésszerűen használják a játékokat, illetve fecskendőt és egyéb szemetet hagynak maguk után. A vandalizmus megakadályozása érdekében ezeket a tereket figyelmeztető táblákkal, térfigyelő kamerákkal és mozgást érzékelő megvilágítással kell ellátni.

A fentieken túl Horváth Sándor szerint meg kell vizsgálni azt is, hogy a felvételek alapján a rendbontókkal szemben milyen szankcionálási lehetősége van a városnak, valamint szükséges egy hatékonyabb, úgynevezett „élő erős”, azaz hatósági fellépés megszervezése. Egyes parkok, területek vonatkozásában szóba jöhet azok „lakó-pihenő” övezetté nyilvánítása is, amelyre más szabályzók, rendeletek vonatkoznak.

Kecskeméten viszonylag elég sok a kutyatartó belvárosi lakosok száma, azonban a belvárosban nincs kutyafuttató. Kutyatartóként és kutyabarátként ezt a problémát egy belvárosi kutyafuttató kialakításával szeretné orvosolni. További feladat – a belvárost terhelő gépjárműforgalom, zaj és környezeti terhelés csökkentésével párhuzamosan – az új kerékpárutak kialakítása, illetve a meglévők fejlesztése. Fontos cél az útburkolati jelek rendszeres újrafestése, a járdán és a közúton az útfelületi hibák kijavítása, illetve ha szükséges, a felületek újra aszfaltozása.

Az éjszakai autós-motoros gyorshajtókkal szemben a hatóságok részéről – különösen a nyári időszakban – szükséges egy hatékonyabb, összehangolt fellépés, intézkedés. Meg kell vizsgálni további térfigyelő kamerák elhelyezésének, illetve a megengedett sebességhatárt negatívan csak kissé befolyásoló forgalomlassító küszöbök kiépítésének lehetőségét is.

A belvárosban viszonylag sok épület falán olvasható omlásveszélyre figyelmeztető tábla.

Megválasztásom esetén a gyalogosok biztonsága érdekében intézkedéseket kezdeményeznék a mielőbbi javítás érdekében. Érintett szülőként külön felhívom a figyelmet a Zrínyi általános iskola állapota körül kialakult tarthatatlan helyzetre, különös figyelmet szentelve az épület felújítására tett ígéretek betartására, lehetőségeim szerint segítve a szükséges források előteremtését.

A tisztább és élhetőbb lakókörnyezet kialakítását, azon belül is a város rendszeres takarítását, a hulladékszállítás jó megszervezését, az illegális hulladék lerakása elleni küzdelmet és a szelektív hulladékgyűjtő szigetek bővítését is fontosnak tartja. Véleménye szerint ebben a témakörben sajnos a hajléktalanok problémáiról is szót kell ejteni: a megoldás elsősorban szociális kérdés, nem pedig rendészeti, ám közös erőfeszítéseket kell tenni a városban működő szociális ellátórendszernek és a hatóságoknak.

Horváth Sándor nős, két gyermek édesapja, angolul felsőfokon beszél, több könyv szerzője. Megválasztása esetén elsősorban azon dolgozik majd, hogy növekedjék a belvárosban élők és az oda látogatók biztonsága.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version