Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A körzet közbiztonsága nem téma, betoncsík és muskátli kell a kampányba!

- Advertisement -

Április 20-án, szombaton elstartol a 2024-es önkormányzati választások aláírásgyűjtése, ám a képviselőjelöltek egyéni kampányai már hónapok óta zajlanak, a kor szelleméhez hűen, elsősorban a közösségi médiafelületeken. A KecsUP hírportál kiemelt célja, hogy ezen időszakban minél több képviselőjelöltet (kormánypártit és ellenzékit egyaránt) megszólítsunk azzal kapcsolatban, hogy melyek a legfőbb kihívások, problémák és tervek a körzetével kapcsolatban, ezzel is felületet biztosítva számára, hogy programjával elérjen a választóihoz.

Sajnos ez a törekvésünk a kormánypárti képviselők esetében ritkán jár sikerrel. Így történt most is, amikor a nemrég készült Mezei utcai riportunkban felvetődő súlyos közbiztonsági kérdések, és a lakók által megfogalmazott félelmek, kritikák kapcsán Jánosi Istvánhoz, a körzet önkormányzati képviselőjéhez fordultunk.

A közbiztonságot hiányolják Kecskeméten a Mezei utcában

Szerettünk volna megtudni, hogy Jánosi hogyan látja a városrész helyzetét, mit reagál a videóban megfogalmazott polgári tapasztalatokra, igényekre? Miért érzékelhetik úgy a helyiek, hogy nincs valódi kapcsolat közöttük és a képviseletüket ellátó Jánosi között? Milyen tervei, elképzelései vannak a felvázolt, tarthatatlan közbiztonsági helyzet orvoslására? Mi az, amit esetleg eddig már tett?

Talán nem árulunk el nagy meglepetést, hogy a 4 napos válaszadási időn túl sem érkezett kérdéseinkre semmilyen reakció Jánosi Istvántól.

Szembejött azonban egy poszt, amelyben a képviselő kitörő büszkeséggel számol be a Horváth Döme körúton, nagy felületeken történt járdajavításról, amit kezdeményezésére a Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársaival végeztek el.

Járdajavítás a Horváth Döme körúton
Forrás: Jánosi István Facebook oldala

Kecskemét a meg nem értett, önjelölt közéleti kertészek paradicsoma

Arra már felfigyeltünk, hogy a választókörzetekben megfogalmazódó igények érdemi megválaszolására viszonylag kevés képviselő helyezi a hangsúlyt a kampány alatt. De talán nem is csoda, hogy olyan apróságokra, mint a közbiztonság vagy a drogkereskedelem elleni fellépés nem jut elég idő, amikor az emberből előtör a benne szunnyadó streetart alkotó.

Ilyenkor érthető, hogy egy 125 éve állított kereszt renoválása nagyobb buli, amiből még a lelkes párttársakra is vetül némi dicsfény.

Mondják, hogy a Valentin nap a virágárusok karácsonya, de az önkormányzati választások időszaka is keményen megdobhatja a bevételeket, hiszen Kecskemét a meg nem értett, önjelölt közéleti kertészek paradicsoma. Nekünk kötelesség, másnap lehet perverz hobbi, de – interjúlehetőségek híján – a helyi kormánypárti képviselőjelöltek közösségi oldalait követve kiderült, hogy a kecskeméti közélet hemzseg az eddig felfedezetlen kertészektől, kertépítőktől.

Nemcsik Mátyás és Gál Zsombor Forrás: Nemcsik Mátyás Facebook oldala

Ha már a képviselők nem, mi kíváncsiak vagyunk a kecskeméti lakosok véleményére, vajon mi jelentene igazi megoldást a körzetük problémáira?! Itt a remek lehetőség, hogy szavazzatok!

Ön szerint mi jelenthetne igazi megoldást a szavazókörzete problémáira?
  • Személyes egyeztetés a helyi lakókkal az infrastrukturális, oktatási, közbiztonsági, közszolgáltatási és egyéb, kihívást jelentő témákban. 81%, 92 szavazat
    92 szavazat 81%
    92 szavazat - 81% az összes szavazat
  • Az első, de körbe ültetve muskátlival 10%, 11 szavazat
    11 szavazat 10%
    11 szavazat - 10% az összes szavazat
  • Betonkereszt 3%, 3 szavazat
    3 szavazat 3%
    3 szavazat - 3% az összes szavazat
  • Kereszt 2%, 2 szavazat
    2 szavazat 2%
    2 szavazat - 2% az összes szavazat
  • ide mit kell írni hogy lássam az eredményt??* 2%, 2 szavazat
    2 szavazat 2%
    2 szavazat - 2% az összes szavazat
  • több kommunikáció az emberekkel, rendes karbantartások és felújítások nem csak a választás előtt. Mindenhez kulcs a kommunikáció, így mérhető fel csak is mire van igény!* 2%, 2 szavazat
    2 szavazat 2%
    2 szavazat - 2% az összes szavazat
  • Betoncsík 1%, 1 szavazás
    1 szavazás 1%
    1 szavazás - 1% az összes szavazat
Összes szavazat: 113
2024.04.19. - 2024.04.26.
Szavazás zárva
Poll Options are limited because JavaScript is disabled in your browser.
- Advertisement -
Exit mobile version