Kb. 1 hónap múlva kezdődik a kórházi körforgalom építése

- Advertisement -

Az utolsó fázisban van az engedélyeztetési eljárás. E szerint február második felében kezdődhet a kórház kereszteződésében a körforgalom építése – válaszolta kérdésünkre a beruházó VER-BAU Parking Kft. Az első lépés a víziközmű kiváltása lesz, ami a Nyíri utat és a csomópontot érinti. A közművek kiváltásának anyagi vonzatát a beruházó finanszírozza.

A város is beszáll a finanszírozásba?

Azonban a körforgalom építéséhez nem kizárt, hogy az önkormányzat is hozzájárul. A VER-BAU Parking Kft.-től úgy tudjuk, hogy erről folynak a tárgyalások. Hozzátették ugyanakkor, hogy a költségek (kb. 800 millió forint) több, mint 70%-át a cég állja majd. Információink szerint a város egy 200 millió forint körüli összeget adhat a körforgalom költségvetéséhez. Itt jegyezzük meg, hogy -ha bár talán előbb-utóbb szükség lett volna itt egy körforgalomra a parkolóház nélkül is- azért most épül majd új csomópont itt, mert a parkolóházat a körforgó ötödik ágáról lehet majd megközelíteni.

Az építés alatt nem lesz teljes lezárás

A teljes építési idő alatt szakaszosan lesz csak lezárva a kereszteződés, vagyis lehet majd itt közlekedni ideiglenes forgalmi lámpák segítségével. Így a mentők és a buszok folyamatos közlekedését is biztosítani tudják. A kész körforgalmat még idén befejezik, legkésőbb a parkolóházzal együtt átadják.

Néhány nagyobb üzlet is lesz a parkolóházban

A nem olyan régen megtartott lakossági fórumon csupán egyetlen üzletről volt szó, ami a parkolóházban nyílik majd, de nem ez lesz az egyetlen bolt itt. Kérdésünkre azt felelte a beruházó, hogy néhány nagyobb alapterületű üzletet képzeltek el az épületben. A lakossági fórumon úgy vetődött fel ez a kérdés, hogy az üzlet látogatói mennyi helyet foglalnak el a kb. 400 helyes parkolóházból a kórházi látogatók elől. Akkor elmondták, hogy annyi biztos, hogy nem lesz az üzlet számára lefoglalt hely. Most tehát több üzletről van szó, de a beruházó -szakértői becslésekre hivatkozva- azt válaszolta hírportálunknak, hogy elenyésző lesz azok száma, akik csak az üzelet miatt érkeznek majd a parkolóházba, ezért jelentősebb plusz forglamat nem fog ez generálni.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Magyar Péter Kecskeméten zárta Bács-Kiskunban tett körútját

Szerda este érkezett Kecskemétre Magyar Péter országjárása során, a főtéren találkozott szimpatizánsaival és beszédet mondott. Az eseményről a KecsUP...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version