fbpx
17.3 C
Kecskemét
2024. július 27., szombat

FRISS HÍREK

Árpádvárosi lakossági fórum: fejlesztések egymás után

- Advertisement -

Király József belvárosi képviselő (Szövetség) egy hét alatt a második lakossági fórumát tartotta meg. Most választókörzetében kimondottan az Árpdádváros és a Rávágy tér került terítékre. Mint kiderült, egymást követik majd a fejlesztések, ezekbe avatta be a lakosságot a képviselő a főkertésszel együtt.Király József egy ötlettel is érkezett, mégpedig azzal, hogy ahogyan ő egy hőközpontból edzőtermet épített ki, úgy az itt élőknek egy közösségi házat is ki lehetne építeni egy másik ilyen hőközpontból. Ez nyilván csak egy felvetés volt, amin el lehet gondolkodni. Az Árpádvárosban a képviselő szerint remek közösség van, amely hasznosíthatna egy ilyen épületet.

A képviselő arról is beszélt, hogy egy játsztótérre is szüksége van ennek a városrésznek, valamint beszélt arról is, hogy gond itt a hulladéklerakók környéke. Fényképeket is mutatott, amelyeken ezek környéke szemetes. Erre az az elképzelés, hogy zárható kukatárolókat építhetnek, amelyeknek a megvalósítása már egyeztetés alatt van.

A főkertész vette át a szót Király József után, aki már a tervezés alatt álló fejlesztésekről beszélt. Elmondta, hogy megvalósulhat egy gumi felületű futópálya az iskola, a bölcsőde és az óvoda környékén a Iustitia egyesület kezdeményezésére. Egy 600-700 méteres pálya lehet ez. Az alábbi fotón látszódik a nyomvonal, középen a bölcsőde van. A második fotón pedig egy látványterv, hogy miként haladna a nyomvonal az utcákban.

Hasonló cikkünk:  Így interjúztunk a polgármesterjelöltekkel - már aki szóba állt velünk

Az árpádvárosi bölcsőde előtti térre az úgynevezett Érzékelések kertje kerülne. Ezt a Szent László Lions Club kezdeményezte és karolta fel, és olyan park lenne, amely élményt jelentene a vakok és gyengénlátók számára is. Lennének itt hangzó rudak, harangok, egyensúlyozók, ivókut csobogóval, padok és pihenő területek.

A kiskápolna környékének rendezése, és itt a parkolási gondok megoldása is nagy feladat lesz itt, de ami a legnagyobb fejlesztés lesz, az a Rávágy tér rehabilitációja. Mint az alábbi fotón is látható, az ABC teljes környéke megújul, lesz itt sok fa, bokor, pihenési lehetőség. Még egy tavat is idevarázsolnak, vagy inkább csak imitálnak.

Mikor lesz ezekből valami?

Ami 2021-re megvalósul, az a Rávágytér megújítása uniós forrásból. Hamarosan az Érzékelések kertje is valóság lesz. Ami egyelőre távlati elképzelés, mert még nincs rá forrás, az a futópálya és a kiskápolna környékének átalakítása.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...