Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Ezeket a döntéseket hozta ma a KMJV Operatív Törzs

- Advertisement -

-Tekintettel arra, hogy az iskolákban a közétkeztetést az önkormányzat biztosítja, ezért az a döntés született, hogy a 2020. 03. 16-ra, azaz hétfőre megrendelt tízórait, uzsonnát és ebédet déltől egyszerre el lehet vinni, ételhordóban.

– Keddi naptól a nyári szünidei étkeztetéshez hasonló rendszerben biztosítják az ebédet a gyerekek számára, amennyiben arra igény van. A szülőket kérik, hogy hétfőn 12 óráig jelezzék az intézmény részére, hogy keddtől igényt tartanak-e gyermekük számára az ebédre.

-Keddtől városrészenként jelölnek ki majd olyan iskolákat, ahol az arra igényt tartók az ebédet átvehetik.

-Az iskolák jelenleg várják a végrehajtási kormányrendelet megszületését. A távoktatást az esetek döntő többségében megoldhatónak tartják. A következő napokban felmérik, hogy az ehhez szükséges internetes mobiltelefonnal milyen arányban rendelkeznek a gyerekek. A művészeti iskolákban e hét végén kidolgozzák a távoktatási lehetőségeket.

-A tankerület megszervezi, hogy csökkentett létszámú iskolai felügyeletet biztosítson azon alsó tagozatos gyermekek számára, akiknek otthoni felügyeletét a szülők nem tudják megoldani.  Elsősorban a gyermeküket egyedül nevelő, dolgozó szülők számíthatnak erre a segítségre.

-Az óvodák bezárását jelenleg csak a kormány rendelheti el. Sok szülő megfogadta azt a tanácsot, hogy tartsa otthon gyermekét, ezért a létszámok csökkentek. Várható, hogy lesznek csoport összevonások. Ami már bizonyos: a Corvina óvoda Mártírok Úti 2-es számú Óvodája a 29. szám alól a 31. szám alá költözik, a 2-es számú óvoda épületébe, a katonatelepi Katona Zsigmond utcai óvoda pedig a Platán utcára. Az óvodás gyerekek szüleit arra kérjük, hogy 2020. 03. 17-ig, azaz keddig jelezzék, amennyiben valóban nem tudják megoldani a gyermek otthoni  felügyeletét, hogy a csökkentett létszámú felügyelet biztosítható legyen.

-A bölcsődék hétfőn és kedden a megszokott rendben működnek. Kérjük, hogy keddig a bölcsődés gyerekek szülei is jelezzék, ha végképp nem tudják megoldani a gyerek otthoni felügyeletét.

-Fokozattan figyeljen mindenki az idősekre. Lehetőleg maradjanak otthon, a bevásárlásban segítsenek a családtagok.  A Városi Ifjúsági Civil Kerekasztal és a CédrusNet Kecskemét ezekben az órákban egyeztet egy önkéntes hálózat létrehozásáról, amelynek feladata lesz segíteni az egyedül élő idősek ellátásában.

-Az uszodában és egyéb önkormányzati sportlétesítményekben csak kültéri edzés tartható, kiskorúak esetén szülői engedéllyel.

-Kérjük a társasházak közös képviselőit, hogy fokozottan gondoskodjanak a közös helyiségek (pl. lépcsőház, lift, bejárat) takarításáról, fertőtlenítéséről. Kérjük továbbá, hogy a koronavirus.gov.hu honlapon lévő társasházi tájékoztatókat kinyomtatni és a lépcsőházakban kifüggeszteni szíveskedjenek.

-A polgármesteri hivatal ügyfélszolgálata hétfőtől nem működik. Kérjük, hogy vegyék igénybe az elektronikus ügyintézés által nyújtott lehetőségeket.

-A városi szolgáltatások rendben működnek, de a személyes ügyfélszolgálatokat több szolgáltató is bezárja. Kérjük, hogy a szolgáltatókat telefonon, e-mailben keressék.

-A Budai utcai nagypiac esetében kérjük, hogy a lehető legtöbb árus a külső piactéren kapjon helyet. A piac hétfőn is nyitva lesz, bevezetik a hosszított nyitvatartást. A belső piactérben bevezetik a zsilipelést annak érdekében, hogy egyszerre nagy tömeg ne legyen zárt térben.

-A városi közösségi közlekedés rendjében jövő héten még nem tervezünk változást. Az autóbuszokat rendszeresen fertőtlenítik. Ennek ellenére kérjük, hogy aki csak teheti, ne szálljon autóbuszra.

-A Kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben egyszerűsítették a patikák a gyógyszerek kiadását, felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja.

Végezetül:

Hangsúlyozottan kérjük, hogy a családok ne szünidőként tekintsenek az elkövetkező időszakra. A gyerekek maradjanak otthon.

-Kérjük a kecskemétieket, hogy a baráti összejöveteleket egy ideig mellőzzék. Csak a lehető legszükségesebb kontaktusok jöjjenek létre. Nagyon fontos, hogy minimalizáljuk a vírus terjedésének esélyeit. Amikor csak lehet maradjanak egymástól 2 méter távolságra.

Tisztelt kecskemétiek!

Komoly próbatétel előtt állunk. A kecskemétiek eddig is bizonyítottak, köszönet ezért minden felelősen gondolkodó és cselekvő polgárnak.

 

Mindannyiunk közös érdeke a megelőzés, ezért fontos a folyamatos odafigyelés. Kérem a kecskemétieket, hogy hiteles forrásokból tájékozódjanak és kizárólag a megelőzésre törekedjenek. A www.kecskemet.hu oldalon elhelyezett koronavírus banner alatt folyamatosan frissülő információkat találnak, kövessék továbbá a koronavírus.gov.hu és az nnk.gov.hu honlapokon megjelenő információkat.

 

Kecskemét, 2020. március 14.

 

Szemereyné Pataki Klaudia

Kecskemét MJV polgármestere

- Advertisement -
Exit mobile version