fbpx
11.4 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Homokbányai munkásszálló: Így néz ki most, ide jöhetnek egészségügyi és szociális dolgozók

- Advertisement -

Miután egy városházáról nekünk írt levélből véletlenül derült ki, hogy készen van a homokbányai munkásszálló dolgozói apartmanok, elmentünk és megnéztük, milyen is lett. Ugyanis ezeket a lakásokat ajánlotta fel az önkormányzat azoknak az egészségügyi és szociális dolgozóknak, akik most nem akarnak hazamenni családjukhoz, mert vagy nehézkesebb az utazás most, vagy nem akarják véletlenül se hazavinni a fertőzést. Egészen másról érdeklődtünk, amire válaszoltak is, de ezt is beleírták, innen tudtuk meg mi a helyzet ezzel az épülettel.

Azt tapasztaltuk a helyszínen, hogy az építkezésnek nincs nyoma, elbontották a kordonokat is. Egy ablakban láttunk egy pulóvert, tehát lakhatnak itt már. Erre utalt az is, hogy valaki biciklivel indult innen útnak fotózásunk idején. Egy másik férfi pedig a bejárat előtt dohányzott. Az épület előtt egy magyar rendszámú és néhány szerb rendszámú autó parkolt. A növekvő gyep pedig arra utal, hogy a terepet tovább már nem rendezik, fű lesz a szálló körül.

Hasonló cikkünk:  Hogyan vásárolhatunk használt autót részletre?

Egyelőre nem tudni hányan fogadják el az önkormányzat felajánlását, és azt sem tudjuk, hogy hányan laknak már a szállóban. A polgármester a nekünk adott májusi interjúban erről a szállásról azt mondta:

Egyébként 5 évre már lefoglalták a kapacitást, elkelt az összes férőhely. Ki is fizették ezt nekünk.

Ebből és a mostani hírből kiindulva tehát vagy nem telt meg a szálló mégsem, vagy azok, akik előre ki is fizették a lakásokat, még nem költöztek, költöznek be egy ideig. Helyükre jöhetnek ezek szerint az egészségügyi és szociális dolgozók.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...