Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

TanyaFeszt tehetségkutató kecskeméti bronzérmesekkel

- Advertisement -

TanyaFeszt. Éppen úgy, ahogy a nevében van. Fesztivál egy tanyán. Cserkeszőlőn idén hatodik alkalommal rendezik meg a zenei, szabadidős, sportos, kikapcsolódós, lazulós eseményt, amely az előbb felsoroltakból mindegyik jegyet magában hordozza. Sőt, mindez tanyasi környezetben, a természet kellős közepén.

tanyafeszt.hu

Ez a fesztivál nem a csillivilliről szól, nem sznobizmusról, nem magamutogatásról, hanem egészen másról. Pont olyan, amelyet a fiatal szervezőgárda saját erejével meg tud valósítani. És igen, ha esik az eső, akkor sár van; ha fúj a szél, akkor lobognak a rocker hajak; ha éhes a tehén, akkor bőg; a sültszalonna pedig füstöl és kellemesen szagos.

tanyafeszt.hu

Örömzene (a fellépők nem pénzért zenélnek) és önfeledt szórakozás. Bár nem ingyenes az esemény, mégis, ha úgy tetszik: nonprofit. A szervezők a befolyt összeget visszaforgatják a fesztiválba, így lehetséges, hogy a kezdeti terasz színpadból mára rendezvénysátor alatti komolyabb színpad lett. Hogy a nyolc évvel ezelőtti, első fesztivál 30 érdeklődőjéből mára 200 fő körüli érdeklődő lett. Hogy a felfújható medencét felváltotta a traktorral ásott és fóliával bélelt kézműves medence; a csendes baráti beszélgetős, lazulós találkozóból csapatós rockfesztivál lett. Persze a maga módján.

tanyafeszt.hu

Először volt TanyaFeszt tehetségkutató

Szóval idén augusztusban újra (hatodjára) lesz TanyaFeszt Cserkeszőlőn, amelyre már most készülnek a szervezők. Ráadásul úgy, ahogy még sohasem. Most volt ugyanis a fesztiválnak először tehetségkutató mellékeseménye, amelyre ezen a hétvégén került sor Kecskeméten.

A győztes Jaffa68 zenekar

Itt hat zenekar lépett fel közönség és zsűri előtt (amelynek tagja volt a KecsUP kiadójának tulajdonosa, Alter Róbert is). Őket demófelvétel alapján válogatták ki egy csomó jelentkező közül. Minden zenekar 3-4 számot adott elő, és különlegessé tette a meghallgatást, hogy a közönség előtt cserélődtek a színpadon a bandák, így mindenki átélhette az élő zene szépségét a beszereléstől kezdve a hangoláson át a beállásig. Majd ezt követően jöttek a produkciók.

A tét pedig nem volt kicsi. A hat fellépő zenekarból a kettő legjobb ott lehet az idei TanyaFeszten, és a fővárosi Mika Tivadar Mulatóban is szórakoztathatja majd az ottani közönséget. Az első helyezett ezen kívül ott lehet a MagyaRock Fesztiválon. A bronzérmes banda pedig bérletet nyert a cserkeszőlői fesztiválra. Ahogyan a nézők között is kisorsoltak bérleteket.

Mindegyik zenekarról készítettünk egy rövid felvételt. A hang természetesen olyan, ahogyan egy telefon rögzíteni tudja a fél méterre üvöltő hangfalakat, de azért átjön a videókból, hogy ki milyen zenét játszott. Nézzük tehát, kik is szerepeltek a tehetségkutató döntőjében. Az első három zenekart a helyezésük szerint mutatjuk be, az első helytől a harmadikig. Az utánuk lévőket pedig névsor eszerint.

A nyertes zenekar a Jaffa68 lett Budapestről.

Tanyafeszt 1. tehetségkutató - Jaffa68

A második helyezést a Mudi kapta, szintén a fővárosból.

Tanyafeszt 1. tehetségkutató - Mudi

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a kecskeméti Bad News zenekar léphetett fel.

Tanyafeszt 1. tehetségkutató - Bad News

Ők voltak a Bonrow (Szeged).

Tanyafeszt 1. tehetségkutató - Bonrow

Ők a CsáGéza! (Budapest).

Tanyafeszt 1. tehetségkutató - CsáGéza!

Versengett a Hungry Eyes is (Budapest).

Tanyafeszt 1. tehetségkutató - Hungry Eyes

Nézze meg fényképeinket is a tehetségkutatóról!

- Advertisement -
Exit mobile version