Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Megtudtuk, hogy rosszul járunk, ha nemet mondunk a vízmű államosításra

- Advertisement -

Cserkeszőlő polgármestere a Facebookon tudatta a lakossággal, hogy miként állnak az egyeztetések a települést is érintő tervezett/lehetséges víziközmű államosítással kapcsolatban. Mint írja,

„Sajnos a tegnap történt egyeztetés a Technológiai és Ipari Minisztérium, valamint a Belügyminisztérium delegáltjaival véleményem szerint semmilyen eredményt nem hozott, nem tudtunk meg döntést bármilyen befolyásoló információt az integrációval kapcsolatban.

A megbeszélés lényege az volt, hogy a múlt héten a megyéből, pénteki határidővel leadott polgármesteri kérdéseket, Dr. Raisz Anikó államtitkár asszony és a Nemzeti Vízművek vezérigazgatója, Volencsik Zsolt úr megválaszolja.”

Varga Attila szerint azonban semmilyen kérdést nem válaszoltak meg. A posztja szerint kérdezni sem volt lehetőség.

„A megbeszélésen 42 település vezetője volt jelen, ha jól emlékszem összesen a korábban írásban leadottakból kb. 5 kérdés merült fel és került megválaszolásra a 30 perces tájékoztatón. Én múlt hét pénteken 19 kérdést tettem fel írott formában” – közölte a közösségi médiában a polgármester.

„Maga a tájékoztató értelmetlen volt, persze azt burkoltan megtudtuk, hogy mennyire rosszul fog járni, aki nem adja oda önként a vagyonát.”

Foglalta össze a találkozót a cserkeszőlői polgármester. Kiegészítve azzal, hogy nem rendelkeznek a döntéshez szükséges információkkal. Ezért is kéri a lakosságot, hogy majd a közmeghallgatáson tegyék fel kérdéseiket, hátha előrébb jutnak. A tájékoztató poszt mellé a polgármester feltöltötte azt a néhány dokumentumot, amellyel jelenleg rendelkeznek a tervezett államosítással kapcsolatban.

Ez is érdekelheti:

Kecskemét több tízmilliárdos víziközmű vagyonát viheti el ingyen az állam

- Advertisement -
Exit mobile version