fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Nappal is elküldenek minden párt, csoportot a Bringa Park környékéről, akik nem egy háztartásban élnek

- Advertisement -

Egy környéken lakó hívta fel szerkesztőségünk figyelmét arra, hogy a homokbányai Bringa Park környékéről folymatosan küldik el a rendőrök a párokat, futókat, fiatalokat és idősebbeket egyaránt. Miután olvasónk felidézte a polgármester hétvégére vonatkozó szigorító rendelkezését ( amely szerint ezen a területen az esti, hajnali és kora reggeli órákban nem szabad tartózkodni a hétvégén), kimentünk és megnéztük, mi zajlik a területen.

Ahogy odaértünk, azonnal belefutottunk egy igazoltatásba (ez látszódik cikkünk kiemelt fotóján). A rendőrök két biciklis lánnyal beszélgettek, akik pár perc után elmentek onnan. Később egy szerelmes párt küldtek el egy teljesen üres területről. Őket megkérdeztük, milyen indokkal tették ezt a rendőrök. Azt mondták nekünk, hogy a rendőrség szerint ők nem lehetnek együtt nappal sem ezen a területen.

Nem volt egyszerű, de szereztünk rendőrségi infót

Ekkor próbálkoztunk a rendőrség sajtósánál, de okosabbak nem lettünk. Lett végül infónk, de nem tőle. A beszélgetés közepén ránk is tette a kagylót. Csupán arra voltunk kíváncsiak, hogy miért küldik el innen az embereket. Mi az alapja az intézkedésnek. Majd egy újabb telefonbeszélgetésben már ott tartottunk, hogy nincsenek és nem is voltak itt rendőrök, nézzük meg jobban, városrendészeket látunk. Végül azért megtudtuk más forrásból, hogy arról van szó, hogy miután az igazoltatások során kiderül, hogy az együtt lévők nem egy háztartásban élnek, elküldik őket. Akkor is, ha esetleg együtt élnek, csak más a lakcímük. Szemünk láttára állítottak meg két futót a járőrök, és ők inkább elmentek azonnal, pedig házastársak voltak. Büntetést is kiszabhatnának a rendőrök, de ettől eltekintenek.

Hasonló cikkünk:  Szijjártó: az Orbán–Zelenszkij-találkozó nem jön létre egyhamar

Sokaknak nem egyértelmű a szabályozás

Kétségtelen, hogy országosan érvényben van, hogy egy háztartásban élők sétálhatnak együtt közterületen, és az is hír volt, hogy Kecskeméten lezárják a játszótereket. Ugyanakkor itt a Bringa Parknál semmilyen szöveges tájékoztatást nem láttunk, és az egykori szalagozás is alaposan hiányos. Leginkább a játszótéri játékok vannak szalaggal lezárva. Ugyanakkor az egész terület maga és a padok nem. Minthogy az egész területnek csak egy része a játszótér. Vagyis egy vidéki ember (a pár, akit megkérdeztünk például) nem tudhatja, hogy még a padra se lehet leülni vagy futni a pályán.

Mivel a tegnap kiadott polgármesteri rendelkezés kifejezetten az esti, hajnali és kora reggeli órákban tiltja az itt tartózkodást, könnyen úgy lehet érteni, hogy a többi időben, tehát fényes nappal, nem tilos itt tartózkodni. Ez persze elméletileg így is van, de az egyéb szabályokat be kell tartani azért. Ha viszont azért nem lehet leülni a padokra, vagy futni a pályán, mert munkaterület még, akkor azt jól láthatóan, több helyen is jelezni kellene.

A rendőrök után nagyobb lett a tömeg

Amikor elmentek a rendőrök, egy kis idő után egy-két tucat ember, látszólag több család is kijött erre a területre. Volt, aki futott, volt, aki a padokon beszélgetett. Mások csak sétálgattak, kutyás sétáltattak.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...