fbpx
13.5 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Bálint gazda is elkapta koronavírust

- Advertisement -

A június 21-én, élete 101. évében elhunyt Bálint György kertészmérnök és tévés személyiség, akit mindenki csak Bálint gazdaként ismert, koronavírus-fertőzött volt – írta meg a Blikk.

Bálinték házára most karantént jelző cetli van kitéve. Az elzártságot nehezen viseli az özvegy.

„Szegény gyászoló felesége karanténban van, a gyerekei sem lehetnek mellette a nehéz pillanatokban. Összetört, nem képes semmit mondani. Egyelőre egészséges, rajta is elvégezték a tesztet, ami negatív lett. Egy hete vasárnap halt meg Gyuri bácsi, a feleségével pedig csak másnap közölték: az elhunyt a kistarcsai kórházban elvégzett utolsó koronavírus-teszteredménye pozitív lett, ő pedig karanténköteles emiatt.” – nyilatkozta az özvegy egyik rokona.

A kórházban kaphatta el

Bálint gazda a vírusveszély első perceitől kórházba szállításáig önkéntes karanténban élt, és a kora miatt vigyázott rá a családja.

A kertész márciusban még tele volt energiával, naponta a számítógéphez ült és válaszolt a levelekre, és metszette kertjében a szőlőt.

„Az utcára sem engednek a szeretteim, az unokámtól és a dédunokáimtól is el vagyok tiltva. Telefonon beszélünk csak, így adjuk le a bevásárlólistát is. A fiúk mindent beszereznek, ami kell, aztán a kerítésre akasztják a szatyrokat. Nehezen bírom a bezártságot, de azt hiszem, szükséges a korom miatt” – mondta akkor.

Hasonló cikkünk:  Indul a szezon, Szolnokon már ugranak a honvédség ejtőernyősei

Három hete utazott a család siófoki nyaralójába. Érkezés után azonban rosszul lett. Feleségén kívül mással nem érintkezett, amíg a mentők a helyi kórházba nem vitték.

Négy napig a siófoki kórházban kezelték Bálint gazdát. A harmadik napon csináltak koronavírustesztet, amely negatív lett. Ezután a negyedik napon átvitték a kistarcsai kórházba, ahol pár nap után szintén volt egy negatív teszteredménye. Ekkor tüdőgyulladást kapott. A kétoldali tüdőgyulladás miatt újabb tesztet csináltak, ami már kimutatta a vírust, azonban mire az eredmény elkészült, a Bálint gazda elhunyt.

Mivel a vírus lappangási ideje 5-14 nap, ezután jelentkezhetnek a tünetek, úgy mint tüdőgyulladás, magas láz és köhögés, ezért valószínűleg néhány nappal korábban a kórházban fertőződhetett meg.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...