Bálint gazda is elkapta koronavírust

0
Bálint György (Fotó: Commons.wikimedia.org / Magnus Manske)

A június 21-én, élete 101. évében elhunyt Bálint György kertészmérnök és tévés személyiség, akit mindenki csak Bálint gazdaként ismert, koronavírus-fertőzött volt – írta meg a Blikk.

Bálinték házára most karantént jelző cetli van kitéve. Az elzártságot nehezen viseli az özvegy.

„Szegény gyászoló felesége karanténban van, a gyerekei sem lehetnek mellette a nehéz pillanatokban. Összetört, nem képes semmit mondani. Egyelőre egészséges, rajta is elvégezték a tesztet, ami negatív lett. Egy hete vasárnap halt meg Gyuri bácsi, a feleségével pedig csak másnap közölték: az elhunyt a kistarcsai kórházban elvégzett utolsó koronavírus-teszteredménye pozitív lett, ő pedig karanténköteles emiatt.” – nyilatkozta az özvegy egyik rokona.

A kórházban kaphatta el

Bálint gazda a vírusveszély első perceitől kórházba szállításáig önkéntes karanténban élt, és a kora miatt vigyázott rá a családja.

A kertész márciusban még tele volt energiával, naponta a számítógéphez ült és válaszolt a levelekre, és metszette kertjében a szőlőt.

Hasonló cikkünk  Orbán október közepén vesztette el a COVID csatát mindannyiunk kárára

„Az utcára sem engednek a szeretteim, az unokámtól és a dédunokáimtól is el vagyok tiltva. Telefonon beszélünk csak, így adjuk le a bevásárlólistát is. A fiúk mindent beszereznek, ami kell, aztán a kerítésre akasztják a szatyrokat. Nehezen bírom a bezártságot, de azt hiszem, szükséges a korom miatt” – mondta akkor.

Három hete utazott a család siófoki nyaralójába. Érkezés után azonban rosszul lett. Feleségén kívül mással nem érintkezett, amíg a mentők a helyi kórházba nem vitték.

Négy napig a siófoki kórházban kezelték Bálint gazdát. A harmadik napon csináltak koronavírustesztet, amely negatív lett. Ezután a negyedik napon átvitték a kistarcsai kórházba, ahol pár nap után szintén volt egy negatív teszteredménye. Ekkor tüdőgyulladást kapott. A kétoldali tüdőgyulladás miatt újabb tesztet csináltak, ami már kimutatta a vírust, azonban mire az eredmény elkészült, a Bálint gazda elhunyt.

Mivel a vírus lappangási ideje 5-14 nap, ezután jelentkezhetnek a tünetek, úgy mint tüdőgyulladás, magas láz és köhögés, ezért valószínűleg néhány nappal korábban a kórházban fertőződhetett meg.