fbpx
0.7 C
Kecskemét
2023. február 6., hétfő

FRISS HÍREK

Megcélozta a kisebb településeket is az ellenzék

El kell juttatni a falvakba a valódi híreket, mert enélkül a Fidesz 2022-ben is többséget szerez a parlamentben – vélik az ellenzék meghatározó személyiségei. Ehhez több tízezer aktivista összehangolt felvilágosító munkájára is szükség lehet, írja a Népszava.
Az őszi önkormányzati választás megmutatta, hogy a Fidesz a városokban összefogással legyőzhető, ám a voksolás adatai arról is vallanak, hogy a falvakban 60-90 százalékos választói bázisa van a kormánypártoknak. Az ellenzék szerint ezt a Fidesz főképp azzal érte el, hogy a falvak lakóinak jelentős százaléka kizárólag a kormányt magasztaló és az ellenzékről hazudozó, állami finanszírozású médiából szerzi információit. Az előbbiekből adódik, hogy az ellenzék csak akkor lehet sikeres a 2022 tavaszán esedékes parlamenti választáson, ha a következő másfél-két évben meggyőzi a maga igazáról a falvak lakóinak egy részét.
A Népszava három, korábban a Fideszben politizáló, ma már független politikust kérdezett meg erről.
Mellár Tamás szerint van, amit az ellenzéknek el kell tanulnia a miniszterelnöktől:
– A 2002-es választási vereség után Orbán polgári körök alapítására ösztönözte a követőit, és akkortól a Fidesz hatalmas munkát fektetett abba, hogy a saját embereit megkeresse, összetartsa a városokban és a falvakban. A körök rendezvényeket tartottak, ahol szakmai előadók bírálták a szocialista kormányok a hibáit, és arról beszéltek, hogy a Fidesz milyen jövőt szeretne. Ugyanezt kell most az ellenzéknek is tennie. Ez hatalmas munka, de nem lehet megúszni, ha győzni akarunk – mondta.

Hadházy Ákos szerint “Nem szabad belenyugodni abba, hogy a Fidesz és a százmilliárdokból fenntartott médiája agymosást végez. El kell menni az emberekhez, és személyesen elmondani, hogy a kormány miképp manipulálja őket. Ahhoz, hogy a legkisebb településekre is eljussunk, 20-30 ezer aktivistát kell mozgósítanunk. Háztól házig kell járnunk, és rendezvényeket kell tartanunk, ahol jól érthetően el kell mondani, miképp hazudik a kormánymédia a migránsokról, Sorosról, az Unióról, az ellenzékről, és hogyan lopnak el a Fideszhez kötődő vállalkozók sokezer milliárdnyi közpénzt.”

Márky-Zay Péter ígéri, hogy “Elmondjuk ezerszer, hogyan hazudik a kormány és a médiája.  Elmondjuk például, hogy Soros eddig egy migránst se hozott be az országba, míg a Fidesz több tízezret. Érthető, munkaerőhiány volt, kellettek a bérmunkások, ám ettől még ezek a külföldiek a Fidesz politikája révén kerültek ide. Hadd tudják meg a választók, hogy eddig csak a migránsozó Fidesz hozott be migránsokat, és tudják meg azt is, hogy a letelepedési kölcsön révén is ezrek jöttek be, és a kölcsön a Fidesz köreit juttatta haszonhoz!”

Félnek a finanszírozók, félnek az aktivisták
Az ellenzéki vezetők számolnak azzal, hogy rendezvényeik költségeire nehezen tudnak majd szponzort találni. A vállalkozók félnek attól, hogy amint támogatnak egy ellenzéki rendezvényt azonnal rájuk szállnak a hatóságok, és bírságolják, akadályozzák, betiltják, ellehetetlenítik működésüket. Várható az is, hogy az aktivistákat igyekeznek majd megfélemlíteni.
Ezügyben Hadházy így fogalmaz: – Egy embert meg lehet félemlíteni, de több tízezret nem. Ha egy aktivistát retorzió ér, a többieknek azonnal mellé kell állniuk, és akkor a hatalom meghátrál.
A Nyomtass te is! egy 2017-ben elindított közösségű terjesztésű hírújság, amivel a kormánymédia túlsúlyát szeretné ellensúlyozni a kistelepüléseken egy civil szervezet. A félbehajtott A/4-es lapon megjelenő, négyoldalas újságban a független lapoktól átvett, 6-7 tudósítás jelenik meg. A cikkek a kormánymédia által elhallgatott információkat ismertetik meg az olvasókkal.
A lapot bárki kinyomtathatja és terjesztheti. Egy lap kinyomtatása 6-7 forintból megoldható. Eddig 144 száma volt a lapnak. Az újságot szerkesztő L. László Jánostól a Népszava megtudta, hogy készült egy felmérés a lap hatásáról, s abból kiderül, hogy a megcélzott olvasók harmada böngészte át a cikkeket, és tíz százaléka állította azt, hogy véleményüket egy-egy írás megváltoztatta.
A terv most az, hogy egy éven át az újságot eljuttassák az ezernél nagyobb és ötezernél kisebb lélekszámú települések minden háztartásába. Így 2 millióan olvashatnák a lapot. Az akció költsége 700 millió forint. Egyelőre még nincs meg ennek a pénznek a forrása. Arra nincs esély, hogy abba az 1700 faluba is eljusson a lap, ahol kevesebb mint ezer ember él, mivel az egy háztartásra eső terjesztés költsége vállalhatatlanul magas lenne.
Terjeszd a kecsUP-ot
A fent vázolt problémákat mi is ismerjük és tapasztaljuk. 2019-ben kimagasló olvasottságot értünk el, mégis csak minimális mértékben tudtuk bevonni a kecsUP finanszírozásába a piaci szereplőket. Támogatásokat kaptunk, jellemzően név nélkül. Üdítő kivétel Hugyecz Zoltán, aki még interjút is vállalt. A koronavírus okozta veszélyhelyzet az eddigi félelem miatti zártságot tovább bonyolította, hisz a cégek saját megmaradása és dolgozóik kifizetése került veszélybe, ezért mi is megérezzük a gazdasági helyzet csökkenését.
Ezen körülmények ellenére is tartjuk magunkat 20200-as célkitűzésünkhöz, hogy Kecskemét határain túllépve a megye kisebb településeire is eljussunk híreinkkel. Ehhez két segítséget kérünk tőled, olvasótól:
– oszd meg híreinket olyan ismerőseiddel akik Bács-Kiskun megyében laknak. Törjük meg a propaganda véleménybuborékját és mutassuk be, hogy Bács megyében “sem hazudnak, de nem bontják ki az igazság minden részletét”.
– ha híred, információd van bármelyik Bács megyei településről, akkor oszd meg velünk. Szakmánk etikai szabályainak megfelelően utánajárunk a tényeknek, megkérdezzük az illetékeseket és ennek megfelelő anyagot készítünk neked és ismerőseidnek, amit aztán újra megoszthatsz velük. Közben természetesen információ forrásainkat maximálisan megvédjük, személyes adatokat nem adunk ki! Címünk: szerkesztoseg@kecsup.hu
Ha pedig anyagilag megteheted, akkor támogass bennünket havi két gombóc fagyi árával!

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...