Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Szabadon lehet nyaralni Görögországban

- Advertisement -

Kiriakosz Micotakisz görög miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy Görögországban június 15-én kezdődik a turistaszezon. A nemzetközi repülőjáratok Athénba szintén június 15-től, az ország más helyeire pedig 2020. július 1-től hozhatják a nyaralni vágyókat – írja a Privátbankár.hu

A nyitás szabályai

A Görögországba történő beutazás előtt nem kell tesztet készíttetniük a turistáknak, és nem kell negatív eredményt sem felmutatniuk az országba való belépéskor, de a reptéren mintát vesznek az érkező utasoktól egy vírusteszt elvégzéséhez. A 14 napos karantén sem lesz kötelező az országba érkezők számára.

A hatóságok több tesztet végeznek majd, megnövelték az egészségügyi kapacitásokat, valamint több orvost is alkalmaznak annak érdekében, hogy megakadályozzák a vírus terjedését.

Ideiglenesen 24-ről 13 százalékra csökken a repülésre, valamint busz- és vasúti közlekedésre kivetett adó, hogy ezzel is felpörgessék a belföldi forgalmat. A kávé és az alkoholt nem tartalmazó italok adóját szintén levitték.

A görögök nagyon reménykednek a turizmus feléledésében: a szektor részesedése a görög bruttó hazai termékben (GDP) 18,4 százalék, és minden száz munkahely közül 16 a turizmushoz kapcsolódik. A kiemelt fontosság miatt a hatóságok idejekorán és nagyon szigorúan reagáltak a koronavírus-járványra.

- Advertisement -
Exit mobile version