fbpx

FRISS HÍREK

A kormány miatt mondanak le vagy gondolkodnak ezen fideszes polgármesterek?

- Advertisement -

Közösségi oldalán jelentette be kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Levelek fidesz-kdnp-s polgármestere, hogy 10 év után lemond a polgármesteri posztról. Nem indokolta meg a döntést, csak megköszönte az eddigi támogatást. Nem tűnik alapvetően izgalmas történetnek egy ilyen bejelentés (persze a településen nyilván gyakori beszédtéma ez most), az Alfahír azonban kiszúrt a kommentek között egy másik polgármesteri megszólalást, amely már érdekesebbé teszi ezt, és kiterjeszti a település határain kívülre az ügyet.

A hírportál azt írja, hogy Nyírkarász szintén kormánypárti polgármestere, Szalmási József a következőt írta kollégája bejelentése alá:

Fel a fejjel László! Szerintem fog még téged követni egy pár polgármester, lehet én is köztük leszek

Az Alfahír szerint tisztességesen vezette a települést a lemondott polgármester, akinek bejelentése mögött az is állhat a lap információi szerint, hogy

„a térségben egyre nagyobb gondot okoznak a kormány által növelt adók. Például a kommunális adó, amit hamarosan 50 százalékkal szeretnének emelni, vagy az iparűzési adó, amiből a kis települések képtelenek megélni, vagyis az állam segítségnyújtás helyett inkább kihúzza a lábuk alól a talajt. Arról nem is beszélve, hogy az EU-s pályázatokhoz nincs meg a kellő anyagi önerejük, így a polgármesterek mivel képtelenek ellátni megfelelő minőségben a feladatukat, inkább lemondanak.” – áll az Alfahír cikkében.

Hasonló cikkünk:  A Spar panasszal élt az Európai Bizottságnál, Lázár megfenyegette az üzletláncot

A lap ezután azt a kérdést teszi fel, hogy vajon mi a helyzet vidéken a hasonló helyzetben lévő települések fideszes polgármestereivel? Vajon hány van még köztük, aki a választók érdekeit érvényesíteni tudja a kormánypárti politikusokkal szemben? A lap elérte a kommentelő Szalmási Józsefet, aki tehát saját maga szerint is azok közé tartozik, akik követhetik Levelek polgármesterét. Azonban nem akart nyilatkozni erről, mert saját maga alatt vágná a fát. Majd ha itt lesz az ideje, elmondja – válaszolta az Alfahír cikke szerint.

Vajon Bács-Kiskun megyében követi-e polgármester Levelek vezetőjét? Gondolkodik-e itt komránypárti (akár nem kormánypárti is) polgármester azon, hogy inkább feláll, és nem folytatja a jelenlegi helyzetben?

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...