fbpx
9.9 C
Kecskemét
2024. február 25., vasárnap

FRISS HÍREK

Ezért tarthatják meg az átkeresztelt Hírös Hét Fesztivált

- Advertisement -

A KecsUP-on nem is olyan régen megjelent egy véleménycikk, amely azt boncolgatta, hogy nem biztos, hogy veszélytelen egy akkora tömegrendezvény (a Covid szempontjából), mint amekkora a Hírös Hét Fesztivál. Bár ugyan idén csak Hírös Napok néven fut a több napos esemény, mégis csak tömegek érdeklődnek iránta.

De akkor hogy is van ez az 500 fős korlát?

A szervezőcsapat egyik tagjától megtudtuk, hogy csupán a zenés-táncos eseményekre szól a korlátozás, így a Hírös Napok programján csak a színpad környéke az, ahol nem lehetnek többen 500 főnél. Ez a tér a térben része a főtérnek, amelyet kordonnal vettek most körül, lényegében lezárva a többi területtől. Ha úgy tetszik az a trükk, hogy ez egy külön rendezvény, amelyet biztonsági őrök ügyelnek (ez valóban így van), és ha azt látják (esetleg sejtik), hogy kezd necces lenni a résztvevők száma, akkor lezárják ezt a részt és a koncertre nem engednek be több embert. Mint elmondták, 160 szék van a színpad előtt, tehát ez egy viszonyítási alap, és amenyiben még ennyien állnak, még akkor sincs 400 fő, tehát minden korlátozás nélkül lemehet a koncert, ha nem lesz több érdeklődő. A kordonon kívül eső területekre azért nem szól eleve a tiltás -tudtuk meg-, mert az étkezős, iszogatós, beszélgetős események nem esnek a korlátozás alá egy korábbi kormányrendelet szerint. Vagyis borfesztivál, falunap megtartható.

Hasonló cikkünk:  Napelempark létesítésébe 2024-től a kecskeméti önkormányzat már nem szólhat bele
Nem minden koncertet fenyeget 500 fős közönség

Ebből az következik, hogy ha a bekerített részen 500 fő lenne és bezárnák a teret, akkor a kordonon kívül lévők hiába alkotnának lényegében egy tömeget a bentiekkel, az egy lezárt terület, és 500 fővel mehet a buli.

Mi van????

Ha most valaki azt kérdezi, hogy hogyan lehetséges, hogy ha a színpad előtt akár ülnek, akár állnak a nézők, és neadjisten még mozognak is a zenére, de már 501-en vannak, akkor már az veszélyes lehet a vírus szempontjából, miközben a sörpadokon összezsúfolódva akár ezrek is iszogathatnak és azzal nincs baj, akkor nyilván nem ön az egyetlen, akiben felmerül ez a kérdés.

Tegnap a Milagro koncertjén jó sokan voltak (nem számoltuk meg mennyien, de a kapuk nyitva voltak), de Péterffy Lili és Ritmo fellépése már inkább családias hangulatú volt (lásd fentebb a képen). Készítettünk erről is egy rövid videót.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...