Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Letépte a keddi vihar a soltvadkerti malom tetejét (videóval)

- Advertisement -

Az augusztus 4-iki, keddi viharban Soltvadkerten leszakította a szél egy háromemeletes malom fém tetőszerkezetét és ledobta a malom mellett haladó Szentháromság utcára.

Egy arra járó autós lefilmezte a nem mindennapi pusztítást (a filmen a 40. másodperctől látható).

(Videó: Facebook / Péter János)

A malom közelében lévő magasfeszültségű elektromos kábelek is leszakadtak, amikor a tető kidöntötte a tartóoszlopot, ezek okozták a fényjelenségeket.

A tulajdonos Garota Kft. képviselője, Nyúl Gábor azt nyilatkozta az ATV-nek, hogy a tetőszerkezet 15-16 éve került rá a közel 100 éves, muzeális jellegű épületre. Idén szerették volna helyreállítani az eredeti tetőt, de most az időjárás egy kicsit előrébb hozta a munkálatokat. A kárt tízmilliós nagyságrendűre becsülte.

Nem messze egy hatalmas fát gyökerestül döntött ki a vihar, az utcákon pedig mindenütt magasan állt a víz, ami nehezítette a mentést.

A leszakított tetőből ennyi maradt:

A soltvadkerti malom leszakított teteje (Fotó: Facebook / Köpönyeg.hu)

 

- Advertisement -
Exit mobile version