Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Látványos animációban mutatja be a NASA az elmúlt 30 év tengerszint emelkedését

- Advertisement -

A NASA az elmúlt 30 év adatai alapján látványos animációban mutatja be, hogy mekkora probléma a tengerszint emelkedése. Az igencsak rémisztő adatokat egy hajó ablakán keresztül ábrázolják, amin keresztül jól látszódnak a hullámok – és persze a vízszint emelkedése.

1993 körül még csak a hajóablak feléig ér a víz, ami az évek múlásával egyre csak emelkedik. Napjainkra határozottan látszik a mértéke, ami körülbelül 9 centiméter. Az adatok az Integrated Multi-Mission Ocean Altimeter Data for Climate Research-től származnak.

Pár centi nem tűnhet soknak, azonban minden centi vízszint-emelkedés egyre inkább veszélybe sodorja a partok mentén élőket, így pedig különösen aggasztó a közel 30 év alatt történt, 9 centis növekedés. Olyan gyorsan emelkedik a tengerszint, hogy annak mértéke napi szinten 1 000 000 úszómedencényi vízzel egyenértékű.

 

via HVG

- Advertisement -
Exit mobile version