fbpx
9.4 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

Vigyázat! Magas az ózon koncentrációja Kecskeméten

- Advertisement -

Pénteken kifogásolt volt a levegő minősége tizenhat mérőállomással rendelkező településen – írja a tisztifőorvosi Facebook-oldal.

Az érintett helyeken az ózon koncentrációja meghaladta azt az értéket, melynél a gyermekek, az idősek, illetve a krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget vagy köhögést tapasztalhatnak.

Kecskemét mellett magas koncentrációt mutattak ki a mérőállomások Budapesten, Mosonmagyaróvárt, Szombathelyen, Sarródon, Ajkán, Veszprémben, Székesfehérvárt, Százhalombattán, Tökölön, Esztergomban, Vácon, Salgótarjánban, Egerben, Szolnokon és Debrecenben.

Az érzékeny lakosságcsoportba tartozók számára a déli, illetve a kora délutáni órákban nem javasolják intenzív fizikai munkavégzést, sportolást a szabadban. Aki teheti, a nap legmelegebb időszakában tartózkodjon bent. A szabadban való tartózkodás esetén mindenki óvja magát a magas UV-sugárzástól!

Az ózon koncentrációja a déli vagy kora délutáni órákban a legmagasabb, ekkor erősebb a napsugárzás mértéke. A következő napokban jelentős változás nem tapasztalható.

Hasonló cikkünk:  Dürgés és futás: újra Túzokünnepet rendeznek Bösztörpusztán

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján azt közölte: szombaton az UV-B sugárzás nagyon magas lehet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...