fbpx

FRISS HÍREK

Kecskeméten egészségtelen a levegő minősége

- Advertisement -

Továbbra is országszerte magas a légszennyezettség a szálló por miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) térképén Nyíregyházát, Sajószentpétert, Kazincbarcikát és Putnokot jelölték a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel. Miskolc, Salgótarján, Kecskmét, Százhalombatta, Várpalota, Sopron, Szombathely és Szentgotthárd levegőjét egészségtelennek minősítették. További 16 településen pedig kifogásolt a levegőminőség, például Budapesten.

Az NNK korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy az egészségtelen vagy veszélyes minősítésű településeken az egészséges embereknek is ajánlott kerülni a szabadban a hosszabb ideig tartó fizikai munkát, a sporttevékenységet, a gyerekeket pedig óvni kell ettől.

Az EU Bírósága nemrég elítélte Magyarországot az egészségre veszélyes mértékű légszennyezettség miatt. Világszerte évi 4,5 millió halálesetet okoz, és 2900 milliárd dolláros terhet ró a gazdaságra a légszennyezettség.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...