fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 23., kedd

FRISS HÍREK

A pénteken átadott majdnem kész Görbe utca mostanra tényleg elkészült

- Advertisement -

Pénteken -az utcabeliek érthető örömére- átadták a hunyadivárosi Görbe utcát, amely aszfaltburkolatot kapott sok-sok év után. Mint ahogy írtuk, ez Kecskeméten az első utca, amely nem a régi önerős útépítési szabályokkal épült. Itt fele-fele arányban adtak bele a lakosok és az önkormányzat. Így nem volt feltétel, hogy a lakosok bizonyos százaléka hozzájáruljon. Mert itt korábban az jelentette a gondot, hogy kevesen vállalták a hozzájárulást. És ahogy teltek az évek, a korábban megállapított helyrajzi számonkénti hozzájárulás nem is lett volna elég.

Ha a macerás dolgokat a lakók vállalják, hamarabb lehet szilárd burkolatú útjuk

Az önkormányzat tehát megengedte néhány éve (nem csupán itt, másik közösségeknek is), hogy eltérjenek a korábbi szabályoktól. Cserébe viszont azt kérte, hogy a lakosok szervezzék a tervezést (ezt a részönkormányzat állta anyagilag) , ők hozzák a kivitelezőt, szerezzék be az összes engedélyt. Vagyis a macerás dolgokat. Nem volt egyszerű, de végül csak összejött. Az út jó minőségű lett, és hunyadivárosi vállalkozó építette. Viszont ahogy megírtuk és megmutattuk: volt egy szépséghibája. Az átadáskor még nem volt kész teljesen. Egy csatornafedél nem lett kész, ezért ez a rész le is volt zárva.

Hasonló cikkünk:  A kormány lehetővé tenné, hogy az igazságügyi miniszter belenézhessen a belső ügyészségi ügyiratokba

Most viszont az utcából kaptunk egy fotót, hogy a szépséghiba már megszűnt, kész a csatornafedél. Ez látható a cikk feletti fényképen. Köszönjük a fotót.

 

Tegnap arról írtunk, hogy miután megmutattuk, hogy milyen gazos tanévkezdés előtt a Lánchíd utca iskola sportpályája, még aznap estére lenyírták a füvet.

Megmutattuk a gazos Lánchíd utcai sulit, estére lenyírták a gazt

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...