Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Nem kérdezték a KTV-n a polgármestert a közgyűlési botrányokról

- Advertisement -

A Kecskeméti Televíziónak a Közélet című műsora az a műsor, amelyet a közgyűlések után (mivel éppen ez is, mint a műsor csütörtökön van) fel szoktak arra használni, hogy a polgármestert arról kérdezik ebben, hogy milyen döntéseket hoztak a közgyűlésen. Persze ez nem egy vitaműsor, amelyben érveket lehetne ütköztetni, ezért csak a polgármester (és a kormánypárti többségű testület) véleménye szokott elhangozni az ilyen közgyűléses adásokban. Az ellenzék felvetéseit maximum a műsorvezető hozza a műsorba. A közgyűlés a múlt héten volt, Közéletnek viszont mi a nyomát sem láttuk akkor. Valamiért elmaradt, pedig olyan botrányoktól volt hangos, mint a jegyzői idiótázás, a bénázás a név szerinti szavazás körül, és az imázsfilm téma, amely során a polgármester azt mondta, hogy rémhírről van szó, amelyben -utalásai szerint- az ellenzék a hibás annak szétspriccelésében. Napokig témák voltak ezek az országos sajtóban. De a múlt héten nem láthattuk erről a polgármester véleményét. Gondoltuk, hogy talán most majd, de ezek a témák nem kerültek terítékre.

A KTV-ben nem téma az, ami napokig az volt az országos sajtóban

Az adófizetők pénzén működtetett önkormányzati televízióban ezek a témák nem vitték át az ingerküszöböt. Pedig az a Kozák Polett kérdezte most is a polgármestert, aki immár a médiacentrum feje. Egyetlen kérdése sem volt a fentebb említett ügyekben. Így persze egy kellemes beszélgetés lett, és a műsor unalomba fulladt részünkre, miután mi már a közgyűlésen is hallottuk a nagy részét annak, ami most is elhangzott a polgármestertől.

Mivel sem az önkormányzati televízióban nem kérdezték meg a polgármestert mint a jegyző munkáltatóját, hogy mit szól annak jól hallható idiótázásához Bodrozsán Alexandra felszólalása után, és a polgármester nem tartotta fontosnak Facebook odalán sem közölni a véleményét, ezért mi levelet írtunk neki, hátha megválaszolja, van-e véleménye az esetről (még akkor is, ha ő közben már nem volt a teremben), és ha van, akkor az mi. Ez például szerintünk elvárható lenne a polgármestertől és az őt kérdező riportertől, hogy szóba kerüljön.

Legközelebb már betonozni is fog a polgármester?

Viszont azt látjuk, hogy hirtelen intézmények megtekintésébe kezdett a polgármester. Folyamatban lévő beruházásokat látogatott meg (volt ahova Salacz László országgyűlési képviselő is elment vele), az önkormányzati sajtó szerint azért, hogy „az esetlegesen felszínre kerülő problémákat segítse megoldani a város, és tervezni tudják a szükségessé váló további fejlesztéseket.”

Nagyon helyes, ha a polgármester a kezében tartja a beruházásokat, és még az sem baj, ha megnézi, hogyan haladnak azok. Azonban a tálalás kissé úgy sikerült, mintha a polgármester műszaki ellenőrként, projektvezetőként, műszakvezetőként, minőségbiztosítás ellenőrként jelenne meg a nagy megtekintéseken. Amiről ugyanis szó van a fentebbi idézetben, az az előbb felsorolt szakemberek dolga elsősorban, úgy hisszük. De még ezzel együtt sem tartjuk nem ide valónak a polgármestert, csak közben szólaljon meg egy ilyen botrányban a jegyző tekintetében például mint annak munkáltatója.

Szerintünk illene azt is tisztázni egy ilyen műsorban, hogy ki is terjeszt rémhírt arról, hogy Kecskemétnek imázsfilmje készült a nyáron. A polgármester szerint ez ugyanis rémhír. Hiszen éppen annak az önkormányzati sajtónak a vezetője ült tőle pár méterre, amely lehozta augusztus 14-én, hogy egy üzleti reggeli résztvevői tekinthették meg elsőként „Kecskemét új imázsfilmjét”. És miután erre már Bodrozsán Alexandra is figyelmeztette a polgármestert, mi pedig elővettük a korabeli cikket, átírták az egyhónapos cikkben ezt a részt pont azokra a szavakra, amelyeket a polgármester hangoztatott. Ez alább látható.

kecskemetilapok.hu

Ott ült egy stúdióban az, aki szerint ez rémhír, és az is, akinek a vezetése alatt átírták az augusztusi hírt. Így már persze igazodik a polgármester szavaihoz. Megbeszélhették volna egymással. Érdekes lett volna egy tökös interjú a Kecskeméti Televízióban. De nem tették. Helyette viszont kérdezték a polgármestert az egyetemi tanévkezdésről. Egy magánegyetem működéséről.

 

- Advertisement -
Exit mobile version