fbpx
2.2 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Kecskeméten járt Szijjártó Péter

- Advertisement -

A kedvezményezett cégek külpiaci pozícióinak erősödésével busásan meg fognak térülni a nemzeti exportvédelmi programban nyújtott kormányzati támogatások – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, a program támogatási okleveleket átadó ünnepségén.

Szijjártó Péter kiemelte: ezzel a támogatási formával olyan vállalkozásokat segít a kabinet, amelyek nemzetközi összehasonlításban is egyedit tudnak nyújtani.

Az erre szánt 2 milliárd forintos keretből 46 vállalat részesül, köztük három „bátor, a nemzetgazdaság lelkét adó magyar tulajdonú társaságok közé tartozó” kecskeméti cég is – mondta.

A BIM Design Kft., a KÉSZ Metaltech Kft. és az Univer Product Zrt. külpiaci tevékenységét a kormány 102 millió forinttal támogatja – közölte, hozzátéve: az érintett vállalatok 2019-ben 8 milliárd forint exportbevételt értek el és a plusz forrás ennek megsokszorozását teszi lehetővé, azaz gazdasági értelemben is jó befektetés.

Hasonló cikkünk:  Megszületett a megállapodás, ötmilliárd euróból épülhet a „mini-Dubaj”

Szijjártó Péter emlékeztetett: a világjárvány felforgatta az életet, és nem csupán egészségügyi, de gazdasági kihívásokat is hozott, emberek tömegeinek munkahelyét veszélybe sodorva.

Mindez új korszakot nyitott a világgazdaságban, ahol „vérre menő verseny indult a nemzetközi piacok újrafelosztása miatt.” Globálisan szinte minden iparágban átalakulnak az erőviszonyok, vállalatok tömegei kényszerülnek megszorításokra. Ez Magyarországnak az új kihívásokkal együtt új lehetőségeket is jelent – mondta.

via piacesprofit.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...