fbpx

FRISS HÍREK

Szijjártó Péter: mi elégedettek vagyunk Oroszországgal

- Advertisement -

Orbán Viktor mellett Szijjártó Péter is exponálja magát a törökországi Antalyában rendezett gazdasági fórumon. Előbb kedélyesen elnevetgélt Lavrov orosz külügyminiszterrel (Navalnij temetésének napján), majd üzbég, moldáv és panamai partnereivel lendült diplomáciai nagyüzembe. Szombaton pedig jött az elégedett nyilatkozat.

Mint mi is megírtuk, a KSH adatai alapján számolva kiderült, hogy két év alatt 564 milliárd forintot bukott Magyarország az orosz gázon – a külügyekért és külgazdaságért felelős miniszter pedig nagyon elégedetten nyilatkozott az orosz-magyar energetikai együttműködés alakulásáról.

Néhány karakteres mondás a videóból:

  • A kormány nem hajlandó feláldozni Magyarország energiabiztonságát egy olyan háborúban, amely nem a mi háborúnk.
  • A kormány elégedett az energetikai együttműködéssel Oroszországgal, még ha „ennek kimondásához kell is ma némi bátorság Európában”.
  • Csalódnia kellett az EU-s energiaügyi tanácsban, mert azt hitte, legalább ott a „valóságról” lesz szó.
  • Az energiaellátáshoz infrastruktúra kell, „legalábbis amíg nem találják fel, hogyan lehet a földgázt vagy a kőolajat hátizsákban elszállítani”.
  • A kormány a diverzifikáción is dolgozik, de észszerű módon. Erre példaként hozta fel egyebek mellett, hogy Törökország már idén 275 millió köbméter földgázt fog szállítani Magyarországra.
Hasonló cikkünk:  Az árstop nem megoldás - szakemberek szerint inkább le kellene faragni az üzemanyagok adótartalmából

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...