Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

660 milliót volt kénytelen visszautalni a bajai önkormányzat

- Advertisement -

Hosszabb előkészítés és próbálkozás után 2019 kora tavaszán a kormány úgy döntött, 660 millió forintot biztosít a bajai uszoda és az élményfürdő, valamint gazdaságos üzemeltetési tervének elkészítésére.

A határozat szerint a forrás döntő részét kizárólag egy központi közbeszerzésekkel foglalkozó budapesti cégre bízták, amely ezt a munkát a mai napig nem végezte el.
Az önkormányzat a szükséges adatokat és információkat biztosította. Ezek ismeretében már több mint fél éve lehetősége volt a szerződésben vállalt feladat elindítására, de nem tette meg – írja Széll Péter alpolgármester a baja.hu-n közzétett cikkben.

Az önkormányzat a kisebb rész közbeszerzését lebonyolította, de az csak a nagyobb részhez illesztve, annak meghirdetését feltételezve érvényesülhetett volna.

Többször kérték a határidő módosítását, amire a jogszabályok lehetőséget biztosítottak, de a legutóbbi kérelmükre a mai napig nem kaptak választ az illetékes minisztériumtól.
A 660 milliót hiánytalanul visszautalták az utolsó, még érvényes határidőt követően, mert csak ezt tehették.

A központi közbeszerző cég kérésükre sem adott magyarázatot arra, miért nem teljesítette azt a feladatát, ami miatt nem lehetett tovább lépni. Ezért a napokban egyeztető tárgyalásra hívták a központi közbeszerző cég vezetőjét, hogy adjon magyarázatot arra, miért nem végezték el a feladatukat, továbbá egyeztessék az esetleges per előtt az álláspontjaikat.

- Advertisement -
Exit mobile version