fbpx
4.9 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Elhunyt Móger Ildikó táncművész, koreográfus

- Advertisement -
62 éves korában elhunyt Móger Ildikó táncművész, koreográfus, aki pályafutása során olyan vezető színházakban dolgozott, mint a Miskolci Nemzeti Színház és a kecskeméti Katona József Színház.

Móger Ildikó 1958. augusztus 12-én született Budapesten. Szülei Móger János egyetemi tanár és Naumova Liliana voltak.

1974-ben végzett a Magyar Táncművészeti Főiskola táncművész szakán, 1973-79 között Kölnben, a Nyári Táncakadémián képezte magát tovább.

Előbb a Pécsi Balettnél táncos-koreográfusként, majd a Várszínházban és a Miskolci Nemzeti Színházban koreográfusként dolgozott. Tizenöt éven át tanított a Színház- és Filmművészeti Főiskola zenemesterség- és tánctanárként. 1983–1985 között a kecskeméti Katona József Színház koreográfusa volt.

1983-ban a Magyar Táncművészeti Főiskola mesterszakát is elvégezte; táncpedagógusi diplomát szerzett, ugyanebben az évben végzett Párizsban a Salle Player Művészeti Főiskolán. 1994–1996 között az Actor Stúdió vezető oktatójaként dolgozott.

Hasonló cikkünk:  Egymásnak esett Matolcsy és Nagy, a forint közben öthavi mélyponton

1997-től a Duna Televízió szerkesztő-riportereként láthatták a tévénézők, 2006-ban a TV2 Megatánc című műsorának balettmestere volt.

2003–2004 között a Kodály Zoltán Zenei Általános Iskola és Gimnázium néptánc pedagógusa volt. 2007-től a Más-Képp Tehetséges gyermekekért Alapítványi Iskola mozgás és tánctanára. 2008 óta a szófiai Magyar Kulturális Intézet igazgatója volt.

1975-ben kelt egybe Huszárik Zoltánnal, házasságuk a filmrendező 1981-es haláláig tartott.

Móger Ildikó halálhírét a közösségi médiában lánya közölte.

fidelio.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...