fbpx
25.6 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Meghalt Alekszej Navalnij

- Advertisement -

Negyvenhét éves korában a börtönben vesztette életét Alekszej Navalnij – írja a 444.hu. Az orosz szövetségi büntetésvégrehajtás tájékoztatása szerint egy séta után lett rosszul, majd elvesztette az eszméletét és meghalt.

Navalnij volt az egyik legismertebb orosz ellenzéki.

Navalnij 2021 januárja óta volt börtönben, jelenleg az egyik legpokolibb intézményben, a szibériai Harp falu IK-3 elnevezésű fogolytelepén tartják fogva. Büntetési tétele 30 és fél év, ez a szám még növekedhett volna, mert a hatóságok újabb eljárást akarnak ellene indítani terrorizmus vádjával.

Januári videóüzenetében arról beszélt, hogy három évvel ezelőtt azért jött haza Németországból, mert sem a hazáját, sem a hitét nem akarta feladni. Ki akart állni az elvei mellett, és hajlandó volt ezért áldozatokat hozni. Szerinte ez szükséges, áldozat nélkül nincs valódi meggyőződés.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...