fbpx
14.1 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Ön hol vetné be Kecskemét alpolgármestereit?

- Advertisement -

Az önkormányzati sajtó számolt be arról, hogy a város alpolgármesterei közül kettő, Engert Jakabné és Szeberényi Gyula Tamás vendégeskedtek a kecskeméti mentőállomáson. Vittek egy kis gyümölcsöt és telefonálgattak egy kicsit. A tudósítás szerint naponta akár több száz kérés is érkezik a megyéből koronavírus mintavételre, és a beszámoló alapján arra lehet következtetni, hogy ilyeneket bonyolítottak. Ezekre amúgy valódi önkénteseket is alkalmaznak és keresnek folyamatosan.

Szép dolog a segítség és az önkéntesség. Főleg akkor, ha az valós segítség, neadjisten egy problémát alapjaitól megold. Vagyis nem csupán egy rövid igeig tartó segítségről, egy félórás médiaesemény erejéig tartó PR akcióról van szó.

A politikus elsősorban politikus. Politikai feladatokkal

Írtunk már arról karácsony előtt egy véleménycikket, hogy politikusok (minden oldalon) szeretnek ajándékot vinni és azokkal fotózkodni. Csakhogy abban a cikkünkben is utaltunk rá: akkor van probléma, ha egy politikus elhiszi, hogy ez egy valós politikai munka. Szaloncukrot, gyümölcsöt, üdítőt, karácsonyfát osztogatni. Egészen pontosan ezt írtuk az ünnepek előtt erről:

„Erről posztolnak a közösségi oldalukon és hírt adnak a sajtónak, amiről azok készségesen beszámolnak, hozzájárulva ahhoz a képhez, mintha ez lenne a politikus feladata; miközben a közügyek intézését jelentő politika végtelenül kiüresedett; arról ne is beszélve, hogy a képviselők lába alól kihúzták az önkormányzatiságot. Ezért sem lehet úgy tekinteni az ajándékot osztó politikusra (akik között sokan civilkednek és ezt teszik is helyesen), mint egy civil egyesületi tagra, aki szabad idejét áldozza arra, hogy önkéntes munkát folytasson. A politikus elsősorban politikus: konkrét politikai feladatokkal és célokkal.”

A politikus tehát elsősorban politikus. Politikai munkával. Például ügyködhet azon, tehet javaslatot arra, olyan kormányt támogat, amely meg tudja oldani, hogy legyen elég telefonkezelő, aki felveszi a kagylót egy mentőállomáson, ha hívás érkezik. Bízunk benne, hogy a néhány perces gyorstalpaló elég volt ahhoz, hogy profi munkát végezzen a két alpolgármester, de azért egy mentőállomáson az ember jobban szeret nem jogászokat látni és politikusokat, még ha azoknak van is kórházi múltjuk.

Hasonló cikkünk:  A szegedi egyházi sportközpont a megengedettnél jóval melegebb termálvizet enged vissza a szabadba

De ha már így alakult, hogy a város alpolgármestereinek akad idejük önkénteskedni, arra kérjük olvasóinkat, tegyenek javaslatot, hogy a város milyen különböző területein vessék be magukat és segítsenek egy kicsit ott, ahol az elkél. Szándékosan nem adunk meg választási lehetőséget. Viszont mindenki maga írhatja be a rubrikába, hogy milyen területre küldené segíteni az alpolgármestereket. Az Add le a szavazatod…szövegre kattintva jön elő a téglalap, ahova beírható a válasz.

Poll not found
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elstartolt a kecskeméti kampány, mutatjuk, kik jelentették be eddig a polgármesterjelöltjüket

Minden bizonnyal még többen lesznek a kecskeméti polgármesterjelöltek, de nyilvánosan eddig a Fidesz-KDNP, a Mi Hazánk és a Szövetség...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...