fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

70 életet mentett meg 2 óra alatt a VER-BAU Kft.

- Advertisement -

 

Pénteken helyszíni véradást szervezett a „Véradóbarát munkahely” címet is elnyert VER-BAU Kft. Nyolc éve azért indították útnak – és ezzel beleillesztették a cég profiljába – hagyományteremtő szándékkal a munkahelyi véradást, mert úgy véli a cég, hogy a magas színvonalú építőipari kivitelezések és generál vállalkozások mellett kiemelt fontosságú a társadalmi szerepvállalás is.

Tehát már nyolc éve, minden januárban kitelepül székhelyükre a véradásokat lebonyolító szakcsoport, és néhány óra alatt elvégzik a jelentkező önkéntes főállású vagy alvállalkozóknál dolgozó kollegák szűrését, amely után leveszik a fejenként 4 és fél deciliter vért. Mondhatni sorba állnak a dolgozók azért, hogy segíthessenek másokon.

 

 

 

A véradásokat szervező Vöröskereszt megyei vezetője elmondta, nem mindenhol engedélyezik a vezetők a véradást, hiszen a kollegák addig is kiesnek a munkából.

Hasonló cikkünk:  Pénzbüntetésre ítélték a KTE-Paks meccs után ittasan beugró szurkolót

– Gyorsan kiderül, melyik az a cég, ahol a vezetők túllátnak a nyereségen, meglátják az emberi szükségeket és tesznek is valamit. A VER-BAU csoportot jó példaként tudom említeni több szempontból is: egyetlen komolyabb alapterületű raktárunkat nekik köszönhetjük, használatát ingyenesen biztosítják. A VER-BAU anyagilag is támogatta a nyári táboroztatásainkat és nyolc éve rendszeresen szervezünk náluk véradó-napot. Most munkatársaik több mint tíz liter vért adtak le. Nem verseny a jótékonykodás, de tény, hogy szívesen vesszük, ha ezt a magasra tett lécet bármely másik vállalkozás túl szeretné szárnyalni.

Egy donor három életet ment meg adományával.

(X)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...