Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Az óvodai pályázat adatait visszatartja az önkormányzat Vancsurától a veszélyhelyzetre hivatkozva

- Advertisement -
Egy kecskeméti lakos írásban kereste meg Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt még januárban, aki a petőfivárosi kispiaccal és az Egyetértés utcai óvodával kapcsolatban túlárazást vélelmez. A parlamenti képviselő segítséget kért a Szövetség a Hírös Városért frakció kecskeméti képviselőjétől, dr. Vancsura Istvántól, aki február 2-án levélben fordult a kecskeméti önkormányzathoz.
Vancsura István abba a körülbelül 250 milliós pályázattal kapcsolatos szerződésekbe akart volna bele nézni, amely alapján a városi kispiac és egy óvoda felújítását végezték el 2019-ben a Petőfivárosban.
Vancsura István a Sás utca sarkán elhelyezkedő árusítóhelyek kialakításával, illetve az Egyetértés utca 15.-17. szám alatti ingatlanon megvalósult teljes óvodai infrastrukturális fejlesztéssel kapcsolatos szerződéseket és teljesítést igazoló iratokat kérte elektronikus másolati formában. Az iratmegkérő levelében a képviselő azt is leírta, amennyiben az iratokat 8 napon belül nem tudják megküldeni, akkor ezt jelezzék számára, hogy erre mikor kerülhet sor. Továbbá pedig, ha a dokumentumok másolatban történő kiadása nem teljesíthető, úgy a konkrét tilalmat előíró jogszabályról tájékoztassák. Ebben az esetben a képviselő személyes iratbetekintést kért egy egyeztetett időpontban.

Önkormányzat válasza Vancsurának: a COVID-19 miatt veszélyhelyzet van

Vancsura Istvánt is meglephette a hatósági irodavezető válasza, amit 8 napon túl, február 15-én kapott meg. A levélben azt írta, hogy a kormány a:
„SARS CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország területére veszélyhelyzetet hirdetett ki, 2021. február 28-ig.”
Majd így folytatódik a levél:
„a jelenlegi veszélyhelyzet megszűnését követően az Ön részére iratbetekintést biztosítunk. Továbbá a tervdokumentáció szerzői jogvédelmi törvény által védett, annak másolatban való megküldése, többszörözése nem lehetséges.”
Itt meg kell jegyeznünk, hogy a parlament február 22-én dönt a veszélyhelyzet meghosszabbításáról. Ha Varga Judit  igazságügyi miniszter indítványát elfogadja a parlament hétfőn, ami várható, akkor újabb 90 nappal hosszabbítják meg a veszélyhelyzetet. (Az ellenzéki pártok a parlamenti vitában már jelezték, hogy nem szavazzák meg a rendkívüli jogrend meghosszabbítását.) Mindez tehát azt is jelenti, hogy Vancsura István ez idő alatt nem igen számíthat arra, hogy az iratkérése teljesüljön.

Hadházy Ákos szerint: „A kecskeméti városháza Cecíliább Cecíliánál is”

Az országgyűlési képviselő a közösségi oldalán osztotta meg Vancsura István történetét, miszerint:
„A VESZÉLYHELYZETRE HIVATKOZVA a polgármesteri hivatal MEGTAGADJA EGY ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐNEK, hogy a város által épített kispiac és az egyik óvodafelújítás dokumentumaiba betekinthessen! Ez amúgy természetesen teljesen törvénytelen, de ismét egy példa arra, hogyan él vissza a hatalom a vészhelyzettel (azaz mindannyiunk nyomorával).”
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version