Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Újraindult a pályázat a Klubrádió frekvenciájáért

- Advertisement -

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának döntése alapján a Klubrádió most vasárnapig volt fogható a 92,9-es MHz frekvencián, azóta az ellenzéki rádió csak online fogható, a 92,9-en pedig csak sercegést hallani. A Media1 viszont azt írja, hogy kedden már döntött is a Médiatanács arról, hogy újraindítja a pályázatot a frekvenciáért.

Mindez azt is jelenti, hogy  a Klubrádió esélyt kaphat, hogy visszaszerezze a két napja elvesztett frekvenciáját. A pályázatot idén januárban függesztette föl az NMHH, mert két pályázó –  a kormányközeli megbízásokat elnyerő dr. Bíró Balázs ügyvéd tulajdonában lévő LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft., és az ATV Csoporthoz tartozó Spirit FM-et üzemeltető Közösségi Rádiózásért Egyesület – jogorvoslattal élt, amiért kizárták őket a pályázatból. Mindez a szintén pályázó Klubrádió szempontjából nagyon rossz hír volt, mert így már technikai esélye sem volt, hogy újra elnyerje a frekvenciát, mielőtt az el kell hagynia. A Közösségi Rádiózásért Egyesület még január végén visszavonta a fellebbezését, a pályáztatás viszont a Media1 szerint most azért indulhatott újra, mert az LBK is visszavonhatta a fellebbezését. Ezt a portál megkeresésére Bíró Balázs nem erősítette meg, de nem is tagadta.

Ha az LBK tényleg kiszállt a versenyből, az azt is jelentheti, hogy a Klubrádió maradt az egyetlen pályázó a frekvenciáért. Ahhoz persze, hogy újra az Arató András vezette rádióé legyen a frekvencia, a csupa fideszes delegáltból álló Médiatanácsnak úgy kellene döntenie, hogy a Klubrádió hiánypótlása megfelel az alaki követelményeknek, majd ezek után a pályázat tartalmát is pozitívan kellene értékelnie. A Media1 szerint mindenesetre a tanács napirendje szerint már az e heti ülésén megvizsgálja a Klubrádió hiánypótlását.

444.hu


Elhallgattatva: Ezek voltak a Klubrádión az utolsó mondatok az éterben

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version