fbpx
12.9 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Megjelent a Mélymerülés Utcalap és fiatal költők beszélgetnek március 17-én – ajánló

- Advertisement -
A testi, lelki és szellemi egészségünk megőrzésének több alkalmas módja is van, az egyik, ha a művészetek felé fordulunk. Persze ez nem ilyen könnyű, főleg a mostani karanténos időszakban, amikor a járvány állít kihívások elé bennünket a mindennapokban. A válságos helyzetben pedig  könnyebben átadjuk magunkat a borús, szürke hangulatnak.
Ezt az érzést igyekszenek enyhíteni és felülírni olyan kulturális aktivitások, mint az e-színház, a különféle online irodalmi kiadványok és beszélgetések. Nem pótolható élményben ugyan a kedvenc kávézónkban megszervezett könyvbemutató, ahol vigyáznunk kell arra is, hogy ne löttyentsük ki a kávénkat a szorosan mellettünk ülő blúzára, de most más nézőpontból észre kell vennünk azokat az alkotókat, akik e kihívásokkal teli időszak ellenére is írnak, festenek és alámerülnek a teremtő szellemvilágnak.
Ezért is szeretnénk most felhívni a figyelmet két kecskeméti kulturális kínálatra.

Fiatalok költészete a Forrás szervezésében március 17-én, szerdán 18 órától

Három fiatal, ám markáns és izgalmas hang a kortárs magyar költészetből: Kállay Eszter, Celler Kiss Tamás és Purosz Leonidasz. Mindannyian rendelkeznek kötettel, nemzedékük fontos lírikusai, s nem mellesleg a Forrás szerzői is.

Kállay Eszter, Celler Kiss Tamás és Purosz Leonidasz online estje

A beszélgetés ide kattintva érhető el.
Az esemény facebook-oldala.

Megjelent a Mélymerülés Utcalap ez évi első, online száma – a bevételt fogyatékkal élő gyermekek megsegítésére fordítják

A szépirodalmi rovatot Ballai József, Bodolai László, Galló Ágnes, Gubcsi Lajos, Hajnal Éva és Ulrich Gábor jegyzi, míg a képzőművészeti anyagot Gyenes Kata, Horkay István, Kazi Roland, Király Gábor, Kiss Katalin és az előző szám ifjú kedvezményezettje: Pongó Milán adta át önzetlenül ingyenes közlésre.
Az újságból származó bevételt a fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok nevelésének segítésére alakult és immár 25 éve Kecskeméten működő MOSOLYGÓ SZEMEKÉRT ALAPÍTVÁNY részére fordítják.
E lapszámhoz továbbra is a kiadást vállaló karitatív egyesület http://vedohalokecskemet.hu weboldalán nyitott adomány-felületen lehet hozzájutni, míg a múlt évi négy lapszám ingyenesen letölthető.
További támogatás a következő bankszámlára is utalható: Védőháló Karitatív Adománybolt Kft. OTP Bank: 11732002-23536827. Közlemény: adomány a Mosolygó Szemekért Alapítvány javára.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...