Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Hócipő: 101 ok, amiért a halálozási világlisták élére repültünk

- Advertisement -

Tíz oldalon foglalja össze a Hócipő legfrissebb számában az alapító Farkasházy Tivadar, hogy szerinte mik az okai annak, hogy máig csak a cseheknél haltak meg többen az egész világon a koronavírus járványban, mint nálunk. 101 okot sorol fel, ezek többnyire idézetek, amelyekkel a szerző azt igyekszik bizonyítani, hogy januárban és szeptemberben a semmittevés volt jellemző a kormányzatra, és lényegében Farkasházy ennek tudja be, hogy Magyarországon ennyien haltak meg.

A Klubrádióban tegnap egyenesen azt állította, hogy a 22 ezer halottból legalább 10 ezer embernek élnie kellene, ha „nem szórakozzák el a januárt és a szeptembert”

Tehát az alapvetően humorlapnak számító Hócipő, a profiljától jelentősen elrugaszkodva, szemlézte az elmúlt egy évet, ennek ellenére maga sem állítja Farkasházy, hogy ez kutatómunka lenne, de még csak nem is oknyomozás. Az írás szerint a járványt nem a kórházban kell megállítani, hanem járványügyi intézkedésekkel, ugyanakkor ezzel kétszer is elkéstek azok, akiknek ez lett volna a dolga. Helyette végighazudták ezt az időszakot, és még az egészségügy hangját is elfojtották – áll a felsorolt okok előtti felvezetőben.

Farkasházy Tivadar arra hívja fel a figyelmet, hogy „nem az idézett ostoba mondatok tömkelege a lényeges, hanem ami ezek mögött húzódik: a nagy semmi.”

Az okok felsorolása egy Fürjes Balázs idézettel indul 2020 febuárjából. Ekkor Falus Ferenc volt tisztifőorvos arról beszélt, hogy talán már Magyarországon van a koronavírus. A fővárosért felelős államtitkár ekkor azt írta, hogy

„Falus Ferenc Gyurcsány tisztiorvosa volt, majd ótvaros nagyot bukott főpolgármester-jelölt. Most ő rémisztget a koronavírussal. Fletó vagy a ló biztatta fel??”

A 101-es szám alatt pedig azt írja a szerző, hogy Orbán Viktor március közepén saját tükre előtt fotóztatta magát, amelyre saját idézetei vannak írva, és ekkor még mindig sikeres járványkezelésről „hadovált”, pedig ekkoriban már 300 körüli az egy nap alatt meghaltak száma. Farkasházy Tivadar szerint a kormányfő hamarosan hiába néz a tükörbe, senki nem fog rá visszanézni.

- Advertisement -
Exit mobile version