fbpx
10.9 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Madármentés

- Advertisement -

A héten korábban már Facebook közleményben is megjelent a Nagykőrös határában talált röpképtelen, feltehetően beteg, mérgezett rétisas megmentése, és visszaengedése a természetbe.

Szeretném néhány gondolattal kiegészíteni az eddig ismertetett eseményeket.
A rétisas a legnagyobb európai sas. Európában mindenütt elterjedt. Szigorúan védett faj, eszmei értéke a legmagasabb kategóriába tartozik. Magyarországon 100-150 pár költ állandóan, de tél folyamán a létszámuk megnövekszik, mert észak-európai egyedek is itt telelhetnek.

Megítélése a Wikipédia alapján „A hatalmas égi csúcsragadozókban sokan – oktalanul – mind az emberek, mind a háziállatok életére veszélyes fenyegetést láttak. A vadászat és az illegális befogás mellett az életterének szűkülése, valamint a mérgezés veszélyezteti. Az 1970-es évektől szigorú védelmüknek köszönhetően a számuk emelkedni kezdett, és ma már biztonságban tudhatjuk őket a kipusztulástól.”

Hasonló cikkünk:  Kirándulót sebesített meg egy vadász a Bükkben

A faj védelme a természetvédelmi szervezetek kiemelt feladata.
Szerencsére, ez a madár is megmenekült!

Kökény Gábor

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...