fbpx

FRISS HÍREK

13 embert kapott mérgezést a dunaföldvári balesetben

- Advertisement -

Súlyos ipari baleset történt Dunaföldváron 2020. október 9-én, pénteken – írta meg a 444.hu.

A Pannonia Bio Zrt. dunaföldvári gyáregységében pénteken reggel 7 óra 45 perckor eddig tisztázatlan okokból egy 6 köbméteres tartályban tárolt 4500 liter hipóra utántöltéskor 400 liter salétromsav került, ami heves kémiai reakciót okozott. A kémiai reakció során fejlődő jelentős mennyiségű klórgáz kiszabadult, amit több dolgozó belélegzett és ezért rosszul lett.

Összesen 28 embert szállítottak kivizsgálásra kórházba, közülük 13 fő súlyos mérgezést szenvedett. A sérülteket további ellátásra és megfigyelésre a dunaújvárosi, székesfehérvári, szekszárdi és kecskeméti kórházakba szállították.

Az anyagi kár elenyésző, robbanás, tűzeset nem történt.

Az üzemen belüli, védőzónával kijelölt területen kívül a levegőben veszélyes gázkoncentráció nem mérhető. A keletkező gáz a szomszédos üzemeket és lakott területet nem érinti. A tűzoltóság védősugár létesítésével akadályozzák a gáz terjedését, a katasztrófavédelem mobil laboratóriuma pedig folyamatosan méréseket végez.

Hasonló cikkünk:  Hittan csoportjába járó gyerekeket vett rá szexuális kapcsolatra az egykori katolikus pap

A cég azt közölte: a balesetben megsérült dolgozóknak minden támogatást megadnak ahhoz, hogy a lehető leghamarabb gyógyultan hazatérhessenek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...