fbpx
12.8 C
Kecskemét
2021. szeptember 24., péntek

FRISS HÍREK

Szombaton már biztosan újabb nyitás következik országszerte

A miniszterelnök szerint annyira közel vagyunk, hogy nem kétséges, hogy szombattól folytatódhat a nyitás.

Szombat reggeltől a kijárási tilalom kezdete módosul, éjfélre kell hazaérni, a vendéglátó helyek este 11-ig lehetnek nyitva, aki pedig védettségi igazolványokkal rendelkezik látogathatják például az éttermek belső tereit, az állatkertek, mozik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Továbbá azt mondta, nincs arról döntés, hogy 4,5 millió oltottnál, vagy 5 millió oltottnál nyitnak-e tovább.

A múlt szombati terasznyitásról azt mondta, hogy felnőtt embereknek felelősségteljesen kellene viselkednie. Az oltás olyan, mint egy „golyóálló mellény”, mondta Orbán. Azoknak viszont, akiknek még nincs oltása, okosan kellene viselkedniük – üzente a miniszterelnök.

Hasonló cikkünk:  Magyar Orvosi Kamara: nyoma sincs a védekezésnek
Hasonló cikkünk:  Népszavazás lehet az MTVA új nevéről

Az egyetemekről, az alapítványokba való kiszervezésről

„Ha megnézzük a rangsorokat, akkor a büszkeségre kevesebb okot találunk. Több van a tanárokban, a hallgatókban, valahogy a rendszer nem elég jó, nem elég rugalmas. Sok mindent kell megváltoztatni”

-mondta.

Orbán szerint a rugalmas egyetemek nem állami, hanem alapítványi formában működnek.

Orbán azzal magyarázta, hogy kormányközeli emberek kerülnek az alapítványok kuratóriumaiba, hogy nincs ott helyük internacionalistáknak.

Jön a “nemzeti” válságkezelés

Az újrainduláshoz elég a támogatás, a sikerhez nem – mondta Orbán a bértámogatásról és a beruházási hitelekről. A miniszterelnök szerint a támogatás sosem elég, mert abból mindig, mindenki többet akar. Gazdasági újraindítási operatív törzs alakul, aminek a feladatát nem nehéz kitalálni.

Hasonló cikkünk:  Ujhelyi Kecskeméten: Elindul a magyar kormány ellen a jogállamisági vizsgálat

A 13. havi nyugdíj második heti kifizetése és a 25 éven aluliak szja-mentessége is benne lesz a 2022-es költségvetésbe. Orbán azt ígérte, nem lesznek megszorítások a válságkezelés közben.

24.hu / telex.hu

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...