Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Újpesti jegyző: A Hírösvény valótlanságot állított, nem folyik Bodrozsán ellen vizsgálat

- Advertisement -

Miután a Hírösvény nevű internetes honlap azt állította cikkében, hogy vizsgálják Bodrozsán Alexandra köztisztviselői magatartását, levélben fordultunk az újpesti jegyzőhöz, hogy megtudjuk, így van-e.

A cikkben ilyen állítások szerepelnek:

  • Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalától, valamint a Kormányhivataltól is segítséget kér a kecskeméti momentumos Bodrozsán Alexandra közéleti viselkedésével kapcsolatban munkáltatója, az újpesti önkormányzat jegyzője.
  • Jelenleg Bodrozsán Alexandra munkáltatója, az újpesti önkormányzati jegyzője kért mindezek értelmezésében segítséget az Alapvető Jogok Biztosától, valamint Budapest Főváros Kormányhivatalától. Az érintett hivatalok megküldték részére a vonatkozó hatályos jogszabályokat, Alkotmánybírósági határozatokat, hogy milyen jogelvek mentén, milyen feladatai vannak egy köztisztviselőnek és hol húzódik meg a határ a közszereplés, valamint a párt nevében és érdekében tett nyilatkozat, cselekedetek között. A jegyzői eljárás még nem fejeződött be.

A honlap szerint ennek az volt az előzménye, hogy „mindenki elhatárolódott tőle az ellenzéki oldalon, a képviselő elszabadult hajóágyúként kezdett viselkedni, így a közéleti magatartása, a nyílt, egyértelmű politizálása újabb vizsgálatot alapozott meg (a Hírösvény szerint már volt egy összeférhetetlenségi kormányhivatali vizsgálat korábban, és ezért mondott le a Momentum helyi elnöki posztjáról – Bodrozsán ezt mással indokolta – a szerk.), amely kérdésessé teszi, hogy köztisztviselő maradhasson, mert ennek szigorú etikai és viselkedési szabályai vannak. Bodrozsánnak a pártja nevében megtett nyilatkozatai ugyanis sértik a köztisztviselői társadalom pártsemleges munkáját, hitvallását.” Tehát a lap szerint ezért indult a jegyzői vizsgálat.

Újpesti jegyző: Helyreigazítást kértünk, mert a Hírösvény valótlanságokat állított

Dr. Dallos Andrea újpesti jegyző a KecsUP-nak azt írta, hogy a Hírösvény kijelentései miatt helyreigazítási kérelmet küldött. Ebben az áll, hogy a fenti állításokkal szemben a valóság az, hogy nem Bodrozsán Alexandra miatt, hanem azért fordult segítségért az Alapvető Jogok Országgyűlési Biztosához, hogy munkáltatóként milyen jogosítványai vannak a köztisztviselők személyes adatainak megismerése kapcsán, az egyenlő bánásmód biztosítása érdekében, különös tekintettel a Facebookon és az Instagramon való megjelenésekre. Ebben a kérdésben fordult a kormányhivatalhoz is, egy korábbi jogeset kapcsán (Az Antall József Tudásközopontban azután rúgtak ki egy munkatársat, hogy az védelmébe vett egy kollégát, akit megfeddtek azért, mert a NOlimpia kezdeményezést lájkolta – a szerk.). Ugyanis úgy véli, hogy munkáltatóként nics lehetősége hivatali köztisztviselőről az interneten információkat gyűjteni, mert ez sértheti a szabad véleménnyílvánításhoz való jogát. A biztos még nem, de a kormányhivatal elküldte álláspontját.

Kérdésünkre külön kiemelte a jegyző:

Bodrozsán Alexandrával szemben semmilyen hivatali vizsgálat nem folyik.

Újpest jegyzője a nekünk küldött levelet a következővel zárja (erre is rákérdeztünk):

Szennyoldalak osztották a Hírösvény cikkét

A Hírösvény cikkéhez készített grafika (cikkünk fényképén) nem sokkal a cikk után egy facebookos szennyoldalon is megjelent, majd más szennyoldal is megosztotta.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version