Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kecskeméten is berregtethetné a Fidelitas a fűkaszákat

- Advertisement -

Budapesten méhlegelőnek kinyilvánított területet kaszáltak le a Fidesz ottani ifjoncai, mondván, hogy ez gaz, és csupán kamu szöveg a méhlegelő. Budapest baloldali városvezetése alkalmatlan arra is, hogy a közterületeket rendben tartsa – posztolták ki Facebook oldalukon. Egyben be is mutatták, hogy szerintük milyen egy méhlegelő.

Facebook/Fidelitas

Csakhogy a méhlegelő „mozgalom” nem valami balodali ármány. A fideszes Pokorni Zoltán vezette hegyvidéki önkormányzatnak évek óta vannak méhlegelői (talán itt voltak először, de mindenképpen az elsők között), és a hegyvidekiujsag.hu oldalán talált fotó alapján, ezek sem feltétlenül olyanok, mint amilyen a Fidelitas fényképén látható virágos rét.

hegyvidekiujsag.hu

Annyira nem baloldali kamu szövegről van szó, hogy a szintén fideszes székesfehérvári polgármester nem olyan régen így nyilatkozott a városában lévő méhlegelőkről a 24.hu szerint.

Környezetvédelmi szempontból kritikus kérdés a méhek és általában a növények beporzását végző rovarok ökológiai szerepe, és a számukra szükséges területek épsége. A városi életnek azonban velejárója, hogy a közvetlen környezetünket igyekszünk rendszerezni, de ezt a két szempontot össze kell egyeztetni. A Városgondnokság tehát az általa folyamatosan gondozott 3,8 millió négyzetméternyi zöldterület pár százalékát kijelölte úgynevezett “méhlegelő” területnek, melyet igyekszünk érintetlenül megőrizni, fenntartani a beporzást végző rovarok számára. Vigyázzunk mindannyian a környezetünkre!

Lenne dolga Kecskeméten is a Fidelitasnak

De ha a Fidelitas mindenképpen úgy gondolja, hogy egy-egy ilyen terület a baloldali alkalmatlanság szimbóluma, akkor vajon mit gondolnak a kecskeméti gazos területekről?

Ezek a fotók a rendőrség környékén készültek, találomra, éppen ott voltunk amikor a témát kitaláltuk, és éppen volt gazos terület.

Közben Bodrozsán Alexandra, ellenzéki önkormányzati képviselő, a Momentum előválasztási jelöltje nyílt levelet írt a kecskeméti Fidelitasnak, hogy lenne dolguk Kecskeméten is bőven.

„Tanácsolom Nektek, hogy kövessétek budapesti társaitok példáját, csak ne a tudatosan nőni hagyott területeket, hanem a ténylegesen levágásra szoruló gazos felületeket vegyétek célba. Remélem, hogy Kecskeméten Ti is hasonlóan aggódtok a zöldfelületek gondozatlansága miatt, ami a helyi fideszes városvezetés nemtörődömségéből adódik.
Az elmúlt napokban egyre több jelzést kapok a Serfőző utcában lévő áldatlan állapotokkal kapcsolatban; a gaz lassan az arra járók feje fölé nő. Rajta hát, kedves kecskeméti Fidelitas, kövessétek budapesti társaitok példáját, ragadjatok kaszát, és kaszáljátok le Kecskeméten azt a területet, mely tényleg levágásra szorul! 
Ha Ön szerint is lenne mit kaszálnia Kecskeméten a Fidelitasnak, írja meg nekünk Facebook oldalunkon a cikk alatt, és csatoljon fotót is, hogy a fiatal demokraták fiataljai tudják, hol kell társadalmi munkával megszépíteniük a várost.

 

- Advertisement -
Exit mobile version