Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Olyat posztolt a KEKO, amihez hasonlóért a Fidesz üti Karácsonyt

- Advertisement -

A Fidesz legújabb, Karácsony Gergelyt támadó hadjárata arról szól, hogy a Fidesz szerint a főpolgármester azt tanácsolta a dugókra panaszkodó budapestieknek, hogy szálljanak ki a kocsiból és menjenek gyalog. Nem meglepő módon a Fidesz kecskeméti szervezete is megosztotta a központi anyagot. Előzménye ennek, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatója arról posztolt, hogy „Karácsony Gergelyék felelőtlensége ide vezet: állandósult dugók, képtelen autós forgalom. Lassan gyorsabb lesz gyalogolni Pesten, mint autózni, mi lesz itt jövő héten?”

Karácsony Gergely közben jelezte, hogy nem a budapestieknek üzent, kizárólag a „fékezhetetlen agyvelejű” Hollik Istvánnak.

„Egy újságírói kérdésre válaszolva azt javasoltam képviselő úrnak, hogy ilyen esetben esetleg szálljon ki az autóból és menjen gyalog. Erre a Fidesz elárasztotta a Facebookot azzal a hazugsággal, hogy ezt én a budapesti autósoknak üzenem. Ez természetesen nem igaz.” – posztolta a főpolgármester.

A történet, amelyre tehát a kormányzó párt lejárató kampányt épít, kísértetiesen hasonlít a kecskeméti önkormányzati cég, a helyi tömegközlekedést szervező Kecskeméti Közlekedési Központ posztjára, amely a fenti történések után íródott. Posztjában a KEKO azt tanácsolja a dugók elkerülésére, hogy a gyaloglás és a tömegközlekedés valamilyen kombinációja gyorsabb bejutást eredményez Hetényegyházáról a kórházig.

A posztban leírják, hogy tesztalanyaik autóval; illetve gyaloglással és buszozással; valamint gyaloglás+busz+vonat+busz variációval indultak el és győzött a tömegközlekedés. Az írás szerint az autósok 48 perc alatt tették meg a fentebb leírt távolságot. Akik pedig igénybe vették a közösségi közlekedést és gyalogoltak még valamennyit, azok 42 perc illetve 38 perc alatt értek célba.

„Ne feledjétek: vonatozz és buszozz, ne araszolj!” – zárják a posztot. És igazuk van.

- Advertisement -
Exit mobile version