Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Márki-Zay: Hódmezővásárhelyen megcsináltunk, Kecskeméten is győzhet az ellenzék

- Advertisement -

Kecskeméten mondott buzdító beszédet az ellenzéki hallgatóságnak Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke. Mellette a momentumos Bodrozsán Alexandra, előválasztási jelölt állt, akit a Bács megyei 2-es körzetben támogat Márki-Zay mozgalma. Mint mondta, őt találták ebben a körzetben hiteles, támogatható ellenzéki jelöltnek.

A szónok arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a kecskeméti körzetekben korábban 50% feletti eredménnyel győzött a Fidesz, egyáltalán nem lehetetlen itt az ellenzéki siker. Emlékeztetett, hogy Hódmezővásárhelyen 30 évig a Fidesz uralkodott, egészen addig, amíg az ellenzék össze nem fogott, és megfordították a közgyűlés összetételét, most az ellenzék van 2/3-os többségben. Márki-Zay szerint ez egy modell lehet Kecskemétre nézve is, de ehhez az ellenzéki tartalékokat mozgósítani kell. Városában korábban az ellenzék 6 ezer szavazatot ért el összesítve, míg a Fidesz 9-10 ezret. A kormánypárt a legutóbbi két választáson is megkapta ezt a szavazatszámot, azonban Márki-Zay Péter kétszer is 13 ezret kapott, mert el tudták vinni a fülkékhez azokat, akiket eddig nem. Szerinte hiteles jelöltekkel Kecskeméten is meglesz a siker.

Bodrozsán Alexandra elmesélte, hogy az egész családja együtt várta, hogy sikerül-e Márki-Zay Péternek megnyernie a polgármesterválasztást, és máig emlékszik azokra a boldog pillanatokra, amikor kiderült, hogy igen. Akkor megfogalmazta magában, hogy Kecskeméten is változtatni kell, és itt is meg kell verni a kormánypártokat, és ezért mindent meg fog tenni. Mint mondta, hosszú idő után a közgyűlésben megtört a Fidesz jelentős ereje, és ez a folyamat folytatódni fog 2022-ben is.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével a KecsUP interjút készített, ezt hétfőn olvashatják.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version