fbpx
19.9 C
Kecskemét
2024. június 23., vasárnap

FRISS HÍREK

KeKo: Hetényegyházáról a kisbusz+vonat+autóbusz kombóval kikerülhető a dugó

- Advertisement -

Vége a nyári szünetnek és a szabadságoknak, elkezdődött az iskola, ami azt is jelenti, hogy megtelnek a kecskeméti utak autókkal és megszaporodnak a dugók. A Kecskeméti Közlekedési Központ (KeKo) szerint ezért is érdemes alapozni a közösségi közlekedésre, főleg azoknak, akik Hetényegyházáról érkeznek a városközpontba.

Ezt igyekeznek is alátámasztani azzal, hogy még júniusban munkatársaik segítségével letesztelték, hogyan lehet Hetényegyházáról a reggeli csúcsforgalomban a leggyorsabban beérni Kecskemétre. Szerintük azért érdemes alapozni a kisbusz+vonat+autóbusz kombinációra, mert jó 10-15 perccel meg lehet előzni a torlódással és parkolással sok időt elvesztő autósokat – olvasható a KeKO közösségi oldalán.

Attila és Szilárd busszal hamarabb beértek, mint Csaba és István, akik autóztak

Júniusban azt vizsgálták, hogy akik például a Hetényegyházán az Alkotmány-Hetényvezér-Aranyhomok utcában és környékén laknak, autóval / autóbusszal / kombinált közösségi közlekedéssel mennyi idő alatt juthatnak el a megyei kórház Nyíri úti főbejáratáig a reggeli csúcs idején, és vajon a lehetőségek között melyik a leggyorsabb, ha egy időben van a rajt?

Csaba és István tesztelte az autóval bejutást. Ők 7:05 körül lépnek ki az ajtón. Szilárd, aki a kombinált közösségi közlekedést választotta, ugyancsak 7:05-kor startol, és gyalogosan az Alkotmány utcában lévő buszmegállót célozza meg, amely a 353-as járat (a Mercedes Sprinter kisbusz) vonalán van. 7:12-kor az autósok intettek Szilárdnak, és megkezdődött a verseny. Attila kicsit később, 7:20-kor kelhetett útra, ő egy kellemes reggeli sétával jutott el a 29-es járat Kossuth Lajos utcában lévő ABC megállójához.

Hetényegyháza és Kecskemét között az utakon változatlan a helyzet / Fotó: KeKo facebook

Szilárd 7:13-kor felszállt a 353-as kisbuszra, majd 7:20-kor a vasútállomáson volt. Öt perc múlva pontosan, menetrend szerint érkezett is a vonat, amelyen ezen a reggelen körülbelül húszan utaztak. Szilárd 7:34-kor a máriavárosi vasútállomáson szállt le a kis pirosról, néhány méteres séta következett, majd ülhetett is fel a 350-es járatra, mely 7:37-kor indult. Öt perc múlva már le is szállhatott a Nyíri úton, és 7:43-kor ott állt a kórház főbejáratánál. Az ajtón való kilépéstől számolva ez 38 perc.

Hasonló cikkünk:  Vidnyánszky szerint az RTL-nek nincs joga kérdezni

353-as járat Hetényegyházán / Fotó: KeKo facebook

Csaba és István az autópálya-felüljáróig még gond nélkül eljutott (ekkor Szilárd még a vasútállomáson várakozott), ott viszont már következett a jól ismert torlódás. Az átlagosnál talán kisebb volt a dugó, mégis sok időt vesztettek, nemcsak a hetényi úton, hanem a III. Béla körúton és a Nyíri úton is. Szilárd már rég a kórház előtt állt, mikor sikerült leparkolniuk a szabadidőközpont mellett, innen gyalog siettek a célig, és 7:53-ra értek oda, tíz perccel Szilárd után. A kapun való kilépéstől számolva ez 48 perc.

Attila 7:20-kor indult útnak, 7:33-kor szállt fel Hetényegyházán, az ABC-nél az ide még pontosan érkező 29-es autóbuszra. A Széles köz megállót elhagyva egybefüggő kocsisor akasztotta meg a buszt is, amely késést is összeszedett, így Attila 7:48 helyett 8:00-kor tudott leszállni az SZTK megállónál, és 8:02-re ért oda a kórház főbejáratához. A kapun való kilépéstől számolva ez 42 perc.

 A végeredmény:

  1. Kis gyaloglás+busz+vonat+busz: 38 perc
  2. Gyaloglás+29-es autóbusz: 42 perc
  3. Személygépkocsi: 48 perc

Ön mit gondol? Posztolja véleményét és/vagy tapasztalatát facebook oldalunkon a cikkünk alatt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Visszaáll a régi forgalmi rend az ÉZI-nél lévő kereszteződésnél

Az 52-es főút ideiglenes forgalomtereléseinek megszüntetését követően július 1-jén, hétfőn az önkormányzattal egyeztetett módon visszaáll Kecskeméten az Ipoly utca...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...