Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Nyolc betörést követett el egy hét alatt

- Advertisement -

A megyeszékhelyi kapitányság illetékességi területén, különösen Kecskeméten idén augusztusban megszaporodtak a vendéglátóipari egységek sérelmére elkövetett betöréses lopások.

Az első bejelentés 2021. augusztus 26-án reggel érkezett, mivel az éjszaka folyamán betörtek az egyik kecskeméti boltba, és elvittek 90.000 forintot. A nyomozók megállapították, hogy a tolvaj a zárt ablakot felfeszítve jutott be az üzletbe. A következő pár napban több bejelentés is érkezett, egy esetben még szemlét tartottak a rendőrök, amikor jött a hír az újabb betörésről. A tolvaj nem válogatott az elkövetési módokban, az esetek többségében az ablakokat felfeszítette, majd bemászott, hogy hozzájusson a zsákmányokhoz. Legtöbbször a kassza tartalmát vette magához, de olyan is volt, amikor alkoholt, telefont vagy tablet-et lopott. A nyomozók sejtették, hogy az esetek összefüggnek, és ez hamar be is igazolódott.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság egyenruhásai nyomozócsoportot állítottak fel, majd a kamerákat elemezve rövid időn belül beazonosították a lopás elkövetésével gyanúsítható tiszakécskei lakost. A férfivel szemben elfogatóparancsot adtak ki, majd szeptember 1-jén elfogták és őrizetbe vették.

A nyomozók kezdeményezik a tolvaj letartóztatását, és vizsgálják, hogy követetett-e el más vagyon elleni bűncselekményt is. Az esetekkel összefüggésbe került egy orgazda, akinek pénzmosás bűntette miatt kell felelnie, ő kihallgatását követően jelenleg szabadlábon védekezhet.

- Advertisement -
Exit mobile version