Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Rossz helyre álmodta meg Leviczky képviselő a kadafalvi játszóteret

- Advertisement -

A kadafalvi játszótér kérdése kezd nevetségessé válni. De mindenképpen továbbra is csak ígéret. Még Mák Kornél képviselő nyilatkozta 2018-ban az önkormányzati sajtóban, hogy 2019-re Kadafaván szabadidőpark épül a Darázs utcánál, és itt lesz a városrész első nyilvános játszótér is az itt lakó gyerekek számára. Három éve, az akkori képviselő már úgy nyilaítkozott, hogy a fejlesztést egy sikereses pályázat teszi lehetővé. Azt ígérte, hogy 2019-ben a szüreti fesztivál is itt lehet majd. Ezek szerint tehát a pénz megvolt rá, mégsem lett belőle semmi. A sokadik helyszín után egy kondipark elkészült, de aligha erről beszélt a korábbi képviselő, mert ennek sem a funkciója, sem a mérete nem tenne lehetővé egy szüreti mulatságot.

Nézzük, mi történt az idén

Amikor a finisbe érkezett a kondipark, akkor a városrész Facebook oldala 2021. április 21-én azt posztolta, hogy a Darázs utcai buszforduló közepén lesz egy játszótér 2-3 játékkal. Egy feltöltött fotó szerint ezt a helyszínen meg is beszélték Szeberényi Gyula Tamás alpolgármesterrel.

Majd május 24-én arról posztolt Kadafalva hivatalos oldala (a megfogalmazások alapján Leviczky Cirill írhatja a posztokat), hogy megépül a buszfordulóban a játszótér a költségvetés módosítása után. Az ugyanitt olvasható korábbi posztot cáfolva azt írta, hogy nem 2-3 elem lesz, hanem játszótér.

Július 15-én ugyanitt jelent meg egy poszt és egy fotó, hogy Leviczky Cirill a buszfordulóban egyeztet az önkormányzat munkatársaival a játszótérről.

Kiderült, hogy öt hónapja nem megfelelő helyről egyeztettek

Majd eljött a mai nap, szeptember 18., és Kadafalva hivatalos Facebook odala (tehát még mindig ugyanezen az oldalon járunk) azt közölte, hogy a buszfordulóban nem lehet megépíteni a játszóteret, mert ez egy közlekedési terület. És az áprilisi bejelentés óta eltelt 5 hónap. Több egyeztetéssel erről a helyszínről.

Most tehát a képviselő új helyet keres a játszótérnek, és ebben a lakosság segítségét kéri. Az általa javasolt újabb helyszínek (idézet a közösségi oldalról):

1.) „A buszforulótól az erdő fele, (kell hozzá környezet védelmi engedély)”
2.) „Kondipark elött a szennyvíz átemelő mellett”
3.) „Az óvi melletti játszótér bővítés (úgy hogy ne akadályozza az óvoda bővítését”
A poszt alatt már zajlik a szavazás, egyelőre az 1.) lehetőség vezet.

 

- Advertisement -
Exit mobile version