Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Egy hónapra leállt a kecskeméti Mercedes-gyár

- Advertisement -

Előrehozták az idei karácsonyi üzemszünetet „a változó alkatrészellátási helyzet” miatt. Péntektől egy hónapra leállt a termelés a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban. Január 12-én indulhat be ismét a termelés – derült ki a vállalat közleményéből.

A Mercedes szerint a német és Németországon kívüli személyautó- és motorgyárakban az idei téli leállás a korábbi évekhez hasonlóan több hétig fog tartani, azonban ezek kezdési és a befejezési időpontok helyszínenként eltérőek lehetnek. A kecskeméti üzem „a folyamatosan változó alkatrészellátási helyzethez igazodva az 50. naptári héttől módosítja termelési tervét”, és előre hozta a karácsonyi szünetet. Amíg a gyárban szünetel a termelés, addig karbantartási és átépítési munkákat végeznek, erősítette meg a hírt több helyi és országos portál is.

36 ezerrel kevesebb Suzuki készül idén Esztergomban

A chiphiány okozta termeléskiesés komolyan érinti a hazai autógyártást. Emiatt többek között 25 százalékkal kevesebb új autó gördül ki 2021-ben az esztergomi Suzuki gyárból.

A tervezett 143 ezernél 25 százalékkal, azaz körülbelül 36 ezerrel kevesebb autót gyárt a magyarországi Suzuki gyár 2021-ben, írja a Világgazdaság. A visszaesés oka a globális chiphiány miatti termelési leállásokban keresendő.
- Advertisement -
Exit mobile version