Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A hatósági áras csirkefarhátnál nem az akciós árat veszik figyelembe – megjelent a Közlöny

- Advertisement -

Megjelent január 14-én este a Magyar Közlönyben az élelmiszerárstopról szóló kormányrendelet, amit „a piaci rendellenességek káros hatásainak megelőzése érdekében” hozott az Orbán-kormány a 2022. február 1. és 2022. május 1. közötti
időszakra vonatkozóan. A dokumentum új információt nem tartalmaz ahhoz képest, amit már bejelentettek a hat termékre vonatkozóan, ami időközben kiegészült a csirke farháttal.

A választási időszak alatt az alábbi termékek hatósági árasak lesznek:

  • kristálycukor,
  • búzafinomliszt,
  • napraforgó-étolaj,
  • sertéscomb,
  • csirkemell,
  • csirke farhát,
  • 2,8%-os tehéntej.

Az érintett élelmiszerek ára a 2021. október 15. napján alkalmazott bruttó kiskereskedelmi árnál nem lehet magasabb.

Jobban élünk és mégis hatósági áras a csirke farhát

Orbán Viktor bejelentése óta felrobbant a politikai kommunikációs bomba. Jakab Péter és az ellenzék szerint Orbán Viktor drágulást jelentett be. És ezerszámra jelennek meg a mémek. A Privátbankár Árkosár-felmérése is arra jutott, hogy 4 és 26 százalék közötti áremelést törölhet el a kormány az első számítások szerint, de van olyan termék, ami olcsóbb lett október óta, ezért egyelőre nem sok értelme van a bejelentett intézkedésnek – ez persze később még változhat.

Hogy az Orbán-kormány hangulatjavító bejelentésének mi lesz a politikai következménye azt egyelőre nehéz megjósolni. Viszont mindenképpen ellentmondásos azzal a kommikációval, amit eddig folyamatosan hangsúlyoztak, hogy jobban élünk, mint 10 éve, ez az elmúlt 100 év legsikeresebb korszaka, majd a szegénység szimbólumának számító csirke farhát is rákerült a listára.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version