Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Manipulál és segít a Fidesznek, vagy tájékozatlan a Keol.hu?

- Advertisement -

Az önkormányzati tízmilliókból is működő, a magát ténylegesen függetlennek hirdető Keol.hu újra bizonyította, mennyire vitatható, amit állít magáról. Ez az a lap, amelynek így nézett ki a Facebook felülete az önkormányzati választás kampányában:

Még a borítóképének is a fideszes jelöltek fotóit tette ki a Keol

Az önkormányzati választás előtt így nézett ki a KEOL Facebook oldala

2020-ban a város Tóth László-díjjal tüntette ki a Keol főszerkesztőjét. A rendelet szerint a városban tevékenykedő írók, közírók, újságírók, médiaszakemberek, nyomdászok, kiadók városért végzett kiemelkedő munkájának elismerésére. Itt még sokat írtunk a Keolról.

Besegít a Fidesznek, vagy nem ismeri Kecskemétet a Keol?

Szóval ez a Keol most arra vetemedett, hogy Bodrozsán Alexanrda egyik fotóját átalakította. Ráírta a jelölt mellé, hogy „Hajrá Újpest!”. Tekintsünk el a helyesírási hibától. Vagyis attól, hogy nincs vessző a „hajrá” szó után.

Ugyanakkor nem mehetünk el a tény mellett, hogy a Fidesz egy ideje rendre felhozza Bodrozsán kapcsán, hogy Újpesten él és dolgozik, de az újpesti momentumos is gyakori kifejezés az ellenzéki jelöltre. Így mondta ezt ma a Fidesz frakcióvezetője is, aki remegő hangon adta elő félelmét, hogy mi lesz, ha Bodrozsán országgygűlési képviselő lesz és ezzel megbontja a Fidesz-KDNP-kormány szövetséget. De újpesti momentumoskét aposztrofálja a fideszes önkormányzat sajtója is Bodrozsánt. Ebbe a sorba csatlakozik most a Keol is az általa odabiggyesztett „Hajrá Újpest!” felirattal. Meg azzal, hogy a cikkben is Újpesten élő és dolgozó képviselőnek írja le. Persze a Keol nyilván azért lett dühös Bodrozsánra, mert a Keol az önkormányzati sajtó partnere. Bodrozsán pedig éppen ma terjesztette elő, hogy felezzék le a „propaganda” támogatását, és a fennmaradó 100 milliót adják a 25 év alatti felnőtt fiatalok albérletének támogatására. A fideszes képviselők és Vancsura István is nemmel szavaztak, vagyis arra, hogy ez a pénz maradjon csak inkább az önkormányzati sajtónál. Tehát leszavazták az indítványt.

Egyébként az ellenzéki frakcióban sem volt összehang. Vancsura István ugye a Fidesszel szavazott nemmel, és voltak akik tartózkodtak. Érdekesség, hogy Vancsura István felszólalása után, amiben megvédte a polgármestert, aki nem értette, mi köze van az önkormányzati sajtónak az albérletekhez (annyi, hogy egy pénzügyi átcsoportosításnál meg kell nevezni a forrást, és Bodrozsán az önkormányzati sajtóra gondolt – a szerk.), a polgármester nem is adott szót a korábban jelentkező fideszes képviselőknek, így az ellenzéki frakcióban ülő Vancsura István, mintegy a Fidesz szónokaként lépett előre. A polgármester meg is jegyezte, hogy Vancsura mindent elmondott.

Bodrozsán: Most éppen nem dolgozom Újpesten, és lakcímem mindig is kecskeméti volt

Miután a Keol nem jelezte a cikkében, hogy megváltoztatták az eredeti fotót, joggal dondolhatja bárki, hogy valóban Bodrozsán Alexandra Újpestet éltetné. Legalábbis abból a szempontból, hogy ő ott él és dolgozik, ahogyan a Fidesz és sajtója ezt ismételgeti.

Csakhogy Bodrozsán Alexandra lakcíme kecskeméti, és jelenleg nem is dolgozik az újpesti városházán – tudtuk meg tőle. Korábban is ingázott Kecskemét és Budapest között, mint nyilván sokan mások is. A Momentum kecskeméti szervezetének tagja, tehát a párt sem köti újpesthez, így tehát az újpesti momentumos kifejezés sem felel meg a valóságnak.

Való igaz, hogy az Újpest focicsapata közel áll a szívemhez, ami annak is köszönhető, hogy nekik is lila-fehér a színük, mint a kecskeméti csapatnak, amelynek szintén drukkolokmondta el a KecsUP-nak Bodrozsán Alexandra.

Egyébként a fotót abból a posztból vette át a Keol, amelyben Bodrozsán arról írt, hogy Európa is a szívén viseli Kecskemétet, és, hogy mennyire gyönyörű szerinte ez a térség. A háttérben pedig jól felismerhetően a piarista gimnázium épülete van.

Facebook/Bodrozsán Alexandra

De akkor mégis mi az a Keol-os újpestezés?

Két lehetőség adódik, hogy miért tette rá a Keol, Bodrozsán kecskeméti fotójára a „Hajrá Újpest!” szöveget.

  1. A Keol cikkírója nem ismerte fel az épületet, mert nem kecskeméti
  2. Besegített a Fidesz kampányába, és igyekszik negatív fényben feltüntetni Bodrozsán Alexandrát
Poll not found

 

 

- Advertisement -
Exit mobile version