fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

A globális infláció begyűrűző hatása már a szamóca árán is meglátszik

- Advertisement -

Magyarország, azon belül is Lajosmizse és környéke (benne Kecskemét) mindig is szamóca  (eper, földieper, ki hogy szereti) nagyhatalomnak számított. Tonnaszámra érik itt ez a gyümölcs a fóliaházakban, jó neki itt a klíma, az öntözés segíti a megfelelő csapadék pótlását is, így aztán finom elsz az eper (szamóca, földieper, ki hogy szereti).

5.000,-Ft/kg Lajosmizsén

A méret, az illat és az íz okozhatja, hogy prémium ára van szezon elején a földiepernek és később se nagyon csökken le 1000 Ft alá a kilónkénti ár. Jelenleg a legfrissebb ár amit találtunk az 5.000,-Ft/kg, cserébe ingyen kiszállítják:

 

2.500 – 3.600,-Ft/kg Budapesten

Körülnéztünk, hogy a fővárosban milyen árakat találunk és meglepődtünk. A Piac Online heti felmérése szerint 2.500 és 4.000 ft között lehet kapni az eper kilóját.

Hasonló cikkünk:  A mai átlagfizetésből fele mennyiségű kenyeret tudnánk vásárolni, mint négy éve

Forrás: Piac Online, https://piaconline.hu/arak/

2 EUR pro kilo Bécsben

És akkor a nagy internetes keresgélésben talál az ember egy magyar posztot, hogy nagypénteken 2 EUR a szamóca Bécsben. (A spenót 1,5 EUR, a spárga pedig 3 EUR jelenleg).

Védjen meg téged a magyar kormány

És akkor elgondolkozik az ember, hogy jó e neki, ha a kormány megvédi bármilyen gazdasági hatástól. Persze, Bécsben nem lajosmizsei szamócát fog enni, hanem marokkóit meg görögöt. 800 forintért. Nem, ez most nem a jelenlegi kormány kritikája. Hanem az összesé, amelyik bezárja a polgárait, játszik az árfolyammal, félrevezető információkat ad az inflációról és torzítja a versenyt. Lehet így, csak akkor 5.000 forint lesz a szamóca és hatósági áras a liszt.

Könnyed befejezés: minek nevezzelek?

Poll not found

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...