fbpx
25.5 C
Kecskemét
2022. május 16., hétfő

FRISS HÍREK

Ukrán gép vitte Magyarországon keresztül az ukrán hadseregnek szánt török drónokat

Rétvári Bence éppen hétfőn ismételte el a parlamentben sokadszor azt a kormányzati állítást, hogy „Magyarország nem engedi, hogy a területén keresztül fegyvert szállítsanak Ukrajnába”.

Vasárnap és hétfőn is átrepült Magyarország fölött a Meridian Airlines ukrán légiszállító társaság AN-12-ese – derül ki a Flightradar, repülési adatokat rögzítő honlapról. A teherszállító gép először a törökországi Tekirdağ repülőteréről szállt fel és repült Bulgárián, Románián, Magyarországon és Szlovákián keresztül a lengyelországi Rzeszowba.

Tekirdağa török gyártású Bayraktar katonai drónok gyártóhelye (magyarul Rodostó). Törökország nyíltan támogatja ezekkel a fegyverekkel az ukrán hadsereget, így szinte biztos, hogy ebben az esetben is ilyeneket szállított a Meridian AN-12-ese.

A gép egyébként szinte naponta repül Lengyelországba a Flightradar alapján, egy nappal korábban, május 8-án a bolgár kikötővárosból, Burgaszból indulva repült át szinte ugyanezen az útvonalon, Magyarországon fölött Rzeszowba.

Hasonló cikkünk:  Több mint 50 százalékkal drágult a tészta, a kávé, a paradicsom és a tojás egy év alatt

Bulgária korábban bejelentette, hogy fegyvert nem, de katonai védőfelszerelést szállít Ukrajnának, a magyar kormány az erre irányuló kijevi kérést is elutasította korábban.

Ez azért is érdekes, mert a magyar kormányzati retorika szerint Magyarország nem hogy nem szállít fegyvert Ukrajnának, még ahhoz sem járul hozzá, hogy a területén keresztül fegyvert szállítsanak.

Hasonló cikkünk:  Elszabadult élelmiszerárak, jöhet a jegyrendszer?

Amikor pedig kiderül, hogy magyar lajstromjelű katonai gépek végeztek ilyen szállítást, akkor a kormány arra hivatkozott, hogy ez egy NATO-szállítás volt. Ebben az esetben viszont ukrán gép végezte a szállítást.

via azonnali.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...