fbpx
7.8 C
Kecskemét
2024. március 1., péntek

FRISS HÍREK

Rezsicsökkentés, Soros, árstop – Orbán Viktor újra a Kossuth rádióban

- Advertisement -

Ma vagy holnap ki kell adnom egy új rendeletet, amely a rezsicsökkentés új szabályait tartalmazza. A kisvállalkozások benne maradnak, ez körülbelül százezer kis vállalkozó, aki eredetileg is benne volt a rezsicsökkentésben – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken – írja a Magyar Hang.

„Amikor bevezettük, a családok védelmére vezettük be, de benne volt körülbelül százezer egészen kicsi vállalkozás, bizonyos fogyasztási szint alattiak, nagy kérdés volt, hogy őket bent tudjuk-e tartania  jövőben is, és most úgy látjuk, ők benne tudnak maradni” – fogalmazott.

Egy hete jelentette be a kormány, hogy a cégek és az önkormányzatok kikerülnek a rezsicsökkentés alól, most ezek szerint ezen módosítottak.

Újra Soros ellen indít harcot

A háborús infláció leverésének módja a béke, és Magyarország az egyetlen szinte, aki békét akar – mondta. Ha a gázembargót is be akarjuk vezetni, akkor az európai gazdaságot is tönkretesszük. A békét kell finanszírozni és nem a háborút. A háborús uszítókat meg kel fékezni, ilyen Soros György is, aki jól keres a háborún, és szeretné azt meghosszabbítani – mondta. „A háborús uszítókat vissza kell szorítani. Most már teljesen nyilvánvaló, hogy vannak olyan üzleti körök, amelyek érdekeltek ebben a háborúban. Soros György szimbolizálja őket. Nyíltan beszél arról, hogy a háborút meg kell hosszabbítani, el kell nyújtani. Ezek háborús uszítók, akik keresni akarnak a háborún” – fogalmazott.

Hasonló cikkünk:  Ismételten arra kérte Balog Zoltánt a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, hogy mondjon le

Elismerte, hogy a kettős üzemanyagár nem felel meg az uniós szabályoknak, de szerinte most rendkívüli helyzet van. Arról is beszélt, hogy az árstopok 6 százalékkal mérséklik az inflációt.

Nem szabad elvitatni, Ukrajnának joga van megvédeni magát, harcolni, de az igazi kérdés, hogy mi mit csinálunk nyugatiak. Elhúzódó háborúhoz akarunk hozzájárulni, vagy teszünk javaslatokat a békére. A baj az, hogy a béke hangján senki nem beszél szinte rajtam kívül. A béke hangján kellene beszélni – mondta.

Az extraprofitadót szerinte nem lehet áthárítani, vagy csak nagyon kis részben, mert ha át lehetne, akkor nem tiltakoznának az érintettek – mondta. Most van egy háborús helyzet, ezt meg kell oldani, a  cégeknek vállalni kell többet és meg fogják látni, a háború után a magyar gazdaság a legversenyképesebbek közé tartozik majd, és akkor jól járnak – tette hozzá. Úgy számoltak a kormánynál, hogy az extraprofit kétharmadát megtarthassák, egyharmadot fizessenek be – mondta. „Néhány kis stiklit leszámítva nem fogják áthárítani az emberekre” – mondta.

A teljes cikk a hang.hu-n olvasható.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sztrájkbizottság alakult a kecskeméti Mercedes-gyárban

A lassan fél éve folyó bértárgyalások során nem közeledtek eléggé az álláspontok - közölte a Vasas Szakszervezeti Szövetség. Ezért...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...