Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Spórolás helyett költekezik az új Orbán-kormány

- Advertisement -

A költségvetés számaiból az látszik, jövőre még több pénzt költhetnek el a minisztériumok. Több megy még a köztársasági elnök hivatalának és a versenysportnak is – írja a 24.hu az rtl.hu-ra hivatkozva.

Dacára a megszorító intézkedéseknek, az állam nem igazán spórol önmagán – dolgozta fel a témát az RTL Klub Híradója szerdán. A riportból kiderül, csak Pintér Sándor Belügyminisztériuma (ahova bekerült a közoktatás és az egészségügy is) több mint 3500 milliárd forintból gazdálkodhat.

Korábban Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter azt mondta, csökkenteni kell a minisztériumok költségvetését, akár 10 százalékkal. 581 milliárdos megtakarítást jelentett volna ez csak most. Ez a spórolás nem látszik, a 444 számításai szerint (a költségvetés számai alapján) idén 7580, jövőre 9178 milliárd forintot szán a kormány a tárcák működésére. A kormány a vonatkozó kérdésekre nem válaszolt.

Egyébként a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) büdzséje is tágabb lesz, 3,2-ről 5,2 milliárd forintra nő majd, de a személyi juttatások és működési kiadások is növekedni fognak. Választ a KEH sem adott a kérdésekre.

A kormány a sporton se spórol majd: az Mfor adatai szerint idén 10,1, jövőre 29,6 milliárd forint megy el ilyen rendezvényekre (mint a közelgő vizes vb). A sporttámogatások is nőhetnek, a Magyar Labdarúgó Szövetség is több pénzhez juthat 2023-ban.

via 24.hu/rtl.hu

- Advertisement -
Exit mobile version