Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A Margit híd a kata-törvény ellen tüntetőké lett hétfő reggelre

- Advertisement -

Újabb tüntetés szerveződött a kata-törvény és a rezsicsökkentés-csökkentés ellen Budapesten. A Margit hídnál kezdődött a demonstráció hétfőn reggel 7 órakor. Először egy-egy sávot foglaltak el, majd az egész hidat blokád alá helyezték. Több hírportál is élőben közvetít a megmozdulásról, alább a 444 és a HVG tudósításából szemlézünk.

A tüntetést a budapesti futárok kezdeményezték. Követelésüket három pontban foglalták össze:

  • tolják el a KATA módosításának bevezetését januárra,
  • tervezzék újra a KATA módosítást,
  • tervezzék újra a „rezsicsökkentés-csökkentést”.

Többen is felszólaltak eddig, akiknél visszatérő téma az augusztus 20-ai tűzijáték. Elhangzott: ezt lehetne másra is költeni, például a tanárok, egészségügyi dolgozók béremelésére. Mint a felszólaló mondta:

„ehelyett vágjuk az arcot Európa felé, hogy itt mindenkinek olyan jó dolga van, hogy a kontinens legnagyobb tűzijátékát szervezzük.”

A szónokok a kata eltörlésének módját és a konzultáció hiányát is kifogásolják. A rezsicsökkentést kampányhazugságnak nevezték. Bárkiből lehet felszólaló, aki elkéri a megafont. Szlogenként kiabálják, hogy „ez lesz minden nap”.

Szóba kerültek a rezsicsökkentés megnyírbálása utáni csekkek is. „Ha megjönnek a csekkek, polgárháború lesz” – mondja az egyik felszólaló, mire a tömegben valaki már az Andrássy út „felgyújtását” is felveti.

Az egyik felszólaló a családvédelmet is felemlegette, miszerint ez lenne a családvédelmi politika? „Eddig arról volt szó, hogy megvédjük a magyar családokat, erre kiveszik alóluk a megélhetést.” Nem is a kata rendszerének átgondolásával, módosításával volt a felszólalónak főleg gondja, hanem „a módszerrel”, hogy adóév közepén teszik ezt, amikor a könyvelők is nyaralnak.

Elhangzott egy ismerős szlogen is: „ha mindenki csak egy embert hozna a tüntetésre magával, aki kételkedik, már meglennénk”. Van, aki szolidaritásból van itt, nem katás, de elkérte magát a főnökétől tüntetni. A főnök azzal enngedte el: „küldd el őket az anyjukba”.

Kövesse a hírportálokat a friss információkért!

- Advertisement -
Exit mobile version