Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A ringben Magyarország és az USA, csörte a felmondott adóegyezmény miatt

- Advertisement -

Lépésre késztette az amerikai kormányzatot a magyar kormány döntése, miszerint megvétózza az Európai Unió új, 15 százalékos globális minimumadójának bevezetését. Az amerikai pénzügyminisztérium pénteken közölte, hogy felmondja a Magyarországgal kötött 1979-es kettős adóztatást kizáró egyezményét – írja a Portfolio.

A bejelentésre három miniszter is megszólalt.

Magyarország ellenáll a globális minimumadó bevezetésének, s az azzal járó adóemelésnek – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter. Szerinte a globális minimumadó bevezetése azt jelentené, hogy a magyarországi termelő vállalatok társasági adóterhelése gyakorlatilag a duplájára emelkedne. Ez magyar munkahelyek tízezreit sodorná veszélybe.

Az Egyesült Államok nyomást akar gyakorolni Magyarországra a kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodás felmondásával, hogy változtassa meg álláspontját a globális minimumadóval kapcsolatban – nyilatkozta Varga Mihály pénzügyminiszter.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szintén úgy látja, hogy ez nyomásgyakorlás annak érdekében, hogy Magyarország fogadja el a globális minimumadót. „Az Egyesült Államok elég nagy hatalom ahhoz, hogy ne ilyen kisstílű nyomásgyakorlást alkalmazzon”.

A parlament Gazdasági Bizottsága a hétfői ülésének napirendjére is felvette a kérdést, ugyanis 3. pontként szerepel, hogy a Magyarország gazdasági érdekeinek védelmével ellentétes politikai nyomásgyakorlás elutasításáról szóló politikai nyilatkozatra vonatkozó javaslatot tegyenek. A napirend szerint a bizottság dönt arról, hogy önálló indítványt nyújtanak be.

via portfolio.hu

- Advertisement -
Exit mobile version